Autonieuws

Elektrische Aiways U6 of toch een Volkswagen ID.5?

november 15, 2022

Stromend water

Net als de Volkswagen ID.5 is de Aiways U6 een sportieve SUV-Coupé, maar toch oogt de U6 net even anders dan andere modellen in dit segment. Je mag de Aiways gerust uitdagend noemen. Allereerst valt de zogeheten X-type Shark Nose op, het forse panoramadak en een opvallende achterlichtmatrix geïnspireerd op stromend water. Jawel, dat hebben wij niet zelf verzonnen.

Aiways U6 met achterlichten geïnspireerd op stromend water.

Interieur Aiways U6

Het interieur van de U6 is minstens zo opvallend, met vrolijke kleuren, unieke vormen en een fors 14,6-inch horizontaal geplaatst touchscreen. Uiteraard is ook aan sfeerverlichting gedacht, alsook een op sci-fi geïnspireerde versnellingspook. Saai is de U6 allesbehalve.

De nieuwe Aiways U6 is vanaf het tweede kwartaal van 2023 leverbaar, maar je kunt hem nu al bestellen. De auto wordt in slechts een uitvoering geleverd: de Prime. Dit heeft een vanafprijs van 48.950 euro en heeft alle opties. En wat kost de Volkswagen dan?

Aiways U6 - Interieur

Prijs Volkswagen ID.5

De Volkswagen ID.5 is leverbaar vanaf 50.890 euro. Je krijgt dan direct de Pro-variant met 77 kWh-batterij. De actieradius komt in de praktijk uit op 360 tot 520 kilometer en snelladen kan met 135 kW.. Ook de Pro zit al aardig in de spulletjes.

Eigenschappen Aiways U6 Prime

Vormt de Aiways U6 Prime dan een beter aanbod ten opzichte van de ID.5? Qua actieradius niet. De Chinese SUV-Coupé heeft namelijk een kleinere batterij: 63 kWh. Goed voor een WLTP-range van 400 kilometer. De elektromotor heeft een vermogen van 218 pk en maakt een 0-100-sprint van 7 seconden mogelijk. Een warmtepomp en driefasenlader is standaard, evenals een hoogwaardig geluidsinstallatie met tien speakers en 21-inch lichtmetaal.

Aiways U6

Dit zit ook standaard op de U6

Aiways rust de U6 standaard ook uit met een 360-graden surround view camera en een uitgebreide veiligheidsuitrusting met systemen als adaptieve cruise control, een botspreventiesysteem met voetgangersherkenning, een parkeerassistent, een rijstrookassistent, file-assistent en de dodehoekdetectie. Bij Volkswagen dien je voor een soortgelijke veiligheidsuitrusting nog bij te betalen. Hetzelfde geldt voor een uitgebreid infotainmentsysteem. Een warmtepomp kost ook extra. De prijs van de Volkswagen loopt dan al snel op naar 59.000 euro. Feit blijft wel dat de Duitser een grotere actieradius heeft, maar de Aiways is wat goedkoper.


Aiways U6


Aiways U6


Aiways U6


Aiways U6


Aiways U6


Aiways U6











Volkswagen ID.5


Volkswagen ID.5


Volkswagen ID.5