Elektrisch rijden voor 8.500 euro, hoe duur is de Opel Rocks-e nu echt?
Vanafprijs Opel Rocks-e
Jazeker, dat zijn een hoop vragen. In dit artikel met bijbehorende video gaan we antwoord geven op al die vragen. De Opel Rocks-e is er vanaf 8.499 euro. Voor dat geld krijg je standaard al een panoramadak, lussen op de portierpanelen in Opel-geel en een two-tone voor- en achterzijde. Lekker basic dus.
Ga voor de Tekno of Club
Investeer liever 9.299 euro in een Tekno of Club. Je krijgt in het geval van de Tekno extra’s als design-wieldoppen, gele accenten op de voor- en achterbumper, gele opbergvakken op het dashboard, een gele tashaak aan passagierszijde, een opbergnet op de portieren met gele accenten en scheidingsnet en de niet te missen ConnectBox. De Klub heeft dezelfde uitrusting, alleen zijn de gele accenten hier grijs van kleur.
EV van 8.500 euro: is de Opel Rocks-e echt zo GOEDKOOP? – AutoRAI TV
ConnectBox
De ConnectBox is handig, want in dat geval kan je de myOpel-app gebruiken om rechtstreeks verbinding te maken met jouw Rocks-e en veel nuttige live-informatie op te roepen. Bijvoorbeeld resterende oplaadtijd, batterijcapaciteit, kilometerstand of wanneer hij aan de volgende onderhoudsbeurt toe is. Dit kan alleen in de Tekno en Klub.
Wie muziek wenst te luisteren moet creatief zijn. Bevestig je smartphone in de houder en sluit hem aan op de USB-poort (helaas een type A en geen type C) Je telefoon fungeert dus als infotainmentsysteem. In een rond opbergvak achter het stuurwiel is plaats voor een soundbox (Bluetooth-speaker). Opel levert een JBL Luidspreker Rocks-e voor 159,90 euro. Hoeft niet, want wellicht heb je zelf al een draagbare Bluetooth-speaker. Kwestie van even verbinding maken met je telefoon en je kunt muziek luisteren via Spotify, Apple Music, YouTube Music of een andere muziekdienst.
Goed, tot zover even wat basisinformatie. Je weet nu wat de Opel Rocks-e kost als je hem in één keer betaalt. Maar private lease en een financiering zijn ook opties.
Opel Rocks-e en private lease
De Opel Rocks-e lijkt best interessant in de private lease. Rijden kan vanaf 189 euro per maand voor de basisversie. Maar we gebruiken liever de Tekno als voorbeeld. Die is er vanaf 204 euro per maand via private lease op basis van een looptijd van 60 maanden en 5.000 kilometer per jaar.
Private lease prijsvoorbeelden Opel Rocks-e Tekno:
5.000 km per jaar
- 60 maanden looptijd: 204 euro per maand
- 48 maanden looptijd: 220 euro per maand
- 36 maanden looptijd: 267 euro per maand
10.000 km per jaar
- 60 maanden looptijd: 214 euro per maand
- 48 maanden looptijd: 230 euro per maand
- 36 maanden looptijd: 277 euro per maand
15.000 km per jaar
- 60 maanden looptijd: 229 euro per maand
- 48 maanden looptijd: 245 euro per maand
- 36 maanden looptijd: 292 euro per maand
Private lease kan best prijzig zijn
Realiseer je goed dat private lease over een langere periode vrij prijzig is. Want reken maar even mee: 60 maanden 204 euro betalen komt neer op 12.240 euro. Je looptijd verkorten scheelt een hoop, want 36 maanden elke maand 267 euro betalen kost je 9.612 euro. Kies je voor 15.000 kilometer per jaar, een looptijd van 60 maanden en een maandbedrag van 229 euro per maand, dan kost dat uiteindelijk 13.740 euro. Denk hier dus goed over na. Het liefst reken je de Opel Rocks-e in een keer af. Dat is uiteindelijk voordeliger. Maar die financiële middelen moeten er natuurlijk wel zijn.
In het private lease-tarief is het volgende inbegrepen:
- Motorrijtuigenbelasting
- Kosten reparatie en regulier onderhoud
- Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering
- Casco verzekering (eigen bijdrage €225)
- Inzittenden verzekering inbegrepen
- Flexibiliteit bij beëindiging arbeidscontract
- Pechhulp binnen- en buitenland
- Vervangend vervoer (na 48 uur in NL)
Opel Rocks-e financieren
De Opel Rocks-e financieren kan natuurlijk ook. Dat begint bij 99 euro per maand voor de basisversie, maar vrijwel iedereen neemt een Tekno of Klub. Daarom hanteren we die even in ons voorbeeld. Voor die versies betaal je 109 euro per maand met een looptijd van 60 maanden. De aanbetaling bedraagt 3.255 euro. Na 60 maanden heb je in totaal 6.540 euro betaald. In totaal ben je dus 9.795 euro kwijt.
Financiering betreft een niet-doorlopend kredietaanbod en wordt gedaan door Opel Finance gevestigd te Rotterdam. Het vanaftarief is op basis van 1,99% rente, 40% aanbetaling en looptijd 60 maanden. Het jaarlijks kostenpercentage is de prijsaanduiding van het krediet, hierin worden de totale kosten voor het krediet uitgedrukt als jaarlijks percentage van het totale kredietbedrag.
Goedkoopste Opel Rocks-e
De goedkoopste versie van de Opel Rocks-e betreft de Kargo-variant, een bedrijfswagenversie dus. Die is er vanaf 7.399 euro en heeft slechts een zitplaats, versus twee zitplaatsen voor de normale Rocks-e. De Kargo is gericht op last-mile delivery. De cijfers: 260 liter aan flexibel inzetbare laadruimte (tot bovenzijde modulaire laadruimte) en een laadvermogen tot 140 kilogram. De laadruimte is van binnenuit of vanaf de straatkant te benaderen en is daarnaast multifunctioneel inzetbaar, geschikt voor levering van pakketten tot pizza.
De verstelbare laadvloer van de Rocks-e Kargo kan worden verlaagd om een vlakke laadvloer te creëren voor vlakke objecten met een lengte van 1,2 m, of verhoogd en vastgezet aan de scheidingswand voor meer laadvolume. De bagageruimte is 120 centimeter breed, 59 centimeter hoog op het hoogste punt en 59 centimeter diep. Voor bedrijven interessant dus, maar niet voor particulieren. Die opteren voor de Opel Rocks-e met twee zitplaatsen.