Autonieuws

Dit moet je doen om een Hyundai IONIQ 6 First Edition te reserveren

november 3, 2022

Hyundai IONIQ 6 First Edition opladen

Hyundai is haast niet te temmen. Met name op het gebied van elektrisch rijden zijn de Zuid-Koreanen zelfs Duitsland in sommige opzichten te snel af. Met slimme laadmogelijkheden bijvoorbeeld. Net als de IONIQ 5 beschikt de nieuwe Hyundai IONIQ 6 over de V2L-functie (vehicle-to-load) waarmee je elektrische apparaten kunt opladen door ze aan de laadpoort van de auto te hangen. Ook de Hyundai IONIQ 6 First Edition heeft deze voorziening. Met een 350 kW-lader ben je in slechts 15 minuten 351 km actieradius rijker.

Best gestroomlijnde Hyundai aller tijden

Op het gebied van aerodynamica brengt de nieuwe Hyundai IONIQ 6 de Duitse concurrentie in verlegenheid, want dit is de best gestroomlijnde Hyundai aller tijden! De Hyundai noteert een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,21 cW. Dat is een betere score dan de Mercedes-Benz EQE (0,22 cW).

Vier kleuren

Hyundai maakt zich inmiddels klaar voor de Nederlandse marktintroductie van de nieuwe, volledig elektrische IONIQ 6. Het merk trapt af met een zogeheten First Edition waarvan in totaal 2.500 exemplaren naar Europa komen. Nederland krijgt 250 stuks. Er zijn vier kleuren beschikbaar. Elke kleur heeft een aparte oplage.

Vrijwel alle opties

De First Edition is verkrijgbaar vanaf € 62.895 en beschikt over nagenoeg alles opties. De uitvoering heeft een 77,4 kWh-accupakket, vierwielaandrijving en twee elektromotoren, goed voor 325 pk vermogen en 605 Nm aan koppel. In deze configuratie met 20-inch lichtmetalen wielen bedraagt het rijbereik tot 519 kilometer (WLTP).

Kenmerken voor de Hyundai IONIQ 6 First Edition zijn speciale First Edition-vloermatten met grijze Tartan-accenten, lederen/stoffen grijskleurige Tartan-bekleding, een zwart interieur met zwarte hemelbekleding, Hyundai-logo’s in zwart aluminium aan de voor- en achterzijde en diverse glanzend zwarte exterieurdetails.

Exemplaren reserveren in de voorverkoop

De vraag naar de Hyundai IONIQ 6 is groot. Gelukkig weten wij wat je moet doen om een exemplaar te reserveren. Of beter gezegd: om je kansen om een exemplaar te bezitten te vergroten. Er is namelijk sprake van een voorverkoop.

Dit moet je doen

De enige manier om vanaf 9 november een van de 250 IONIQ 6 First Editions te bemachtigen, is via Hyundai Cl!ck to Buy. Daar heb je een Hyundai Account voor nodig. Het is dus slim om alvast een account aan te maken om straks tijd te besparen, want op is echt op. Zowel particuliere kopers als individuele leaserijders (privé en zakelijk) kunnen een IONIQ 6 First Edition bestellen.

Zodra de voorverkoop op 9 november om 10.00 uur begint, verschijnt op deze pagina een Cl!ck to Buy-knop. Kies de gewenste kleur en kies vervolgens jouw voorkeursdealer of dichtstbijzijnde Hyundai-dealer.

Nadat je je aanvraag via Cl!ck to Buy hebt ingediend, krijg je binnen enkele minuten te horen of er een auto voor jou is gereserveerd of dat je op de wachtlijst staat. Laten we hopen dat er sprake is van het eerste. In dit geval stuurt de gekozen dealer binnen enkele dagen een koopofferte. De offerte is 10 dagen geldig.

Particuliere kopers kunnen hun contract volledig online afronden via Cl!ck to Buy of in de showroom van de gekozen Hyundai-dealer. Voor leaserijders volgt een aangepast traject in verband met betrokkenheid van de leasemaatschappij.

IONITY Premium-laadpakket

Heb je een exemplaar weten te bemachtigen? Weet dan dat je als koper van een Hyundai IONIQ 6 First Edition profiteert van een jaar gratis IONITY Premium-laadpakket – waarmee je tegen een gereduceerd tarief een jaar lang toegang krijgt tot het Europese laadnetwerk van IONITY. Je kunt laden voor 0,29 euro per kWh. Normaal is dat 0,79 euro per kWh.