Autonieuws

Dit kost de nieuwe SUV van Renault

september 26, 2022

Renault Austral

Na zeven jaar is het doek gevallen voor de Renault Kadjar. Maar maak je geen zorgen, voor een middelgrote SUV kun je nog steeds een Renault-dealer binnenwandelen. Je moet dan vragen naar de Austral. Deze SUV komt uit in het C-segment en gaat het dus opnemen tegen modellen zoals de Peugeot 3008, Volkswagen Tiguan, Toyota C-HR, Kia Niro en de Nissan Qashqai.

Afmetingen

Met die laatste deelt de Austral zijn platform. Het is het eerste model van Renault dat is gebaseerd op de derde generatie van het CMF-CD-platform – dat gezamenlijk met Nissan en Mitsubishi ontwikkeld is. De Austral is 4,51 meter lang, 1,83 meter breed, 1,62 meter hoog, en de wielbasis komt uit op 2,67 meter. Hij is daarmee een maatje groter dan de nieuwe Qashqai en het Renault-model dat hij vervangt, de Kadjar dus.

Wat kost de Renault Austral?

Maar goed, wat moet je betalen voor een Austral? Instappen doe je vanaf 36.480 euro. Je rijdt dan weg met een equilibre-uitvoering met een 130 pk sterke 1,2-liter driecilinder mild hybride-aandrijflijn. Je herkent hem aan de verchroomde grille en hoogglanszwarte wielkasten en zijskirts. In het interieur krijg je een 9-inch centraal beeldscherm en een 12,3-inch digitaal instrumentenpaneel. Voor een basisuitvoering al best lekker in de spulletjes dus.

Techno

Voor 38.980 euro heb je de iets dikker aangeklede techno-versie, met grotere wielen en een aanzienlijk groter infotainmentscherm. Dit 12,3-inch scherm – dat je op de foto hierboven ziet – is voorzien van Google-connectiviteit en -services waaronder Google Maps. Een verschuifbare achterbank – die je in twee ongelijke delen kunt neerklappen – is ook aanwezig in de techno-variant.

200 pk

Wie graag wat meer vermogen tot zijn beschikking heeft, moet gaan voor de Austral Hybrid 200. Deze beschikt over – inderdaad – 200 pk en sprint in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u. Voor deze variant ben je minstens 42.980 kwijt. Een extra sportief ogende Techno Esprit Alpine-versie – met 20-inch wielen, chrome-delete, een splitter en alcantara stoelbekleding met blauwe stiksels – is er vanaf 44.980 euro. In de Renault-configurator kun je de Austral nu zelf samenstellen.