Autonieuws Geen onderdeel van een categorie

Dit kost de Alfa Romeo Tonale ‘Edizione Speciale’ in Nederland

april 6, 2022

Alfa Romeo Tonale

De Tonale is de eerste volledig nieuwe Alfa Romeo sinds eind 2016. Met de Tonale gaan de Italianen de strijd aan met de BMW X1 en X2, Audi Q3 en de Mercedes-Benz GLA. Ook hebben ze de Volvo XC40 en Jaguar E-Pace in het vizier. Alfa trapt deze zomer af met een extra dik aangeklede versie: de Edizione Speciale.

Tonale Hybrid

Deze introductieversie beschikt over een hybride aandrijflijn die bestaat uit een 130 pk sterke 1.5-liter viercilindermotor die gekoppeld is aan een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling. Een 48-volt batterij en een kleine elektromotor assisteren de benzinemotor, om het brandstofverbruik wat te drukken.

Dik aangekleed

Alfa heeft de Edizione Speciale aankleed met een hoop leuke spulletjes. Denk aan 20-inch velgen met daarachter rode remklauwen, Matrix LED-lampen, aluminium schakelflippers en met alcantara beklede stoelen. Spullen die passen bij een luxe Italiaanse SUV. Technische snufjes zoals een elektrisch bedienbare achterklep, parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera, keyless entry, verkeersbordherkenning en adaptive cruise control ontbreken ook niet op deze speciale uitvoering.

Wat kost de Alfa Romeo Tonale?

Voor de Tonale Edizione Speciale vraagt Alfa Romeo 46.080 euro. De compacte SUV staat naar verwachting voor de zomer in de Nederlandse showrooms. Uiteraard volgen er later nog meer varianten, met onder andere een instapper die zo’n 40.000 euro zal gaan kosten. Later volgt ook nog een 275 pk sterke plug-in hybride. Deze zogeheten Tonale Plug-in Hybrid e-Q4 is de eerste stekkerhybride van het merk en heeft een elektrische range tot 80 kilometer. Alle informatie over de nieuwe Alfa vind je hier: