Autonieuws

Deze Mazda MX-5 is compleet gemaakt van chocolade, zelfs de kleinste details

februari 17, 2023

Banketbakker Kenta Hasegawa

Mazda schakelde voor deze chocolade MX-5 de hulp in van banketbakker Kenta Hasegawa. Het maken van de MX-5 nam de nodige uren in beslag, want alle componenten zijn tot in de kleinste details nagemaakt.

Diverse componenten van chocolade

De wielen, de stoelen, het dashboard, de wielophanging, het uitlaatsysteem, de schokbrekers, het differentieel, alles is gemaakt van chocolade. Het betreft overigens de Mazda MX-5 RF, de variant met targadak.Mazda MX-5 Chocolade

Chocolade kunstwerkje

Mazda heeft geen plannen om de MX-5 van chocolade daadwerkelijk op de markt te brengen. Het blijft vooralsnog bij deze eenmalige oefening. Nu is de vraag: wie gaat hem opeten? En nog een vraag: wie durft er überhaupt zijn tanden te zetten in dit prachtige chocolade kunstwerkje? Janny en Robèrt wellicht?

BMW van chocolade

BMW greep Valentijnsdag aan voor het maken van een BMW M4 Competition van chocolade en karamelvulling, alleen werd die auto niet echt gebouwd. BMW maakte gebruik van kunstmatige intelligentie. Mazda heeft deze MX-5 van chocolade echt gebouwd. Doen ze toch weer goed, die Japanners.