Autonieuws

Deze Ferrari Enzo is nog ingepakt en te koop!

maart 14, 2023

Een Ferrari Enzo is met 399 geproduceerde exemplaren – als je het extra exemplaar voor de paus niet meerekent – hoe dan ook een zeldzame auto. Nog zeldzamer wordt het wanneer een exemplaar een andere kleur heeft dan het welbekende ‘Rosso Corsa’, want bijna driekwart van de Enzo’s is gespoten in die kleur. Deze auto is gespoten in de kleur ‘Argento Nürburgring’ en volgens veilinghuis RM Sotheby’s kregen slechts negen Enzo’s deze kleur origineel mee vanuit de fabriek. Als klap op de vuurpijl heeft de Enzo in kwestie dan ook nog eens een ‘Cuoio’ lederen interieur. Van deze auto bestaat letterlijk geen tweede, want er is naar verluidt geen enkele andere Enzo die in deze kleurencombinatie besteld is.

Maagdelijke Ferrari Enzo

Er is waarschijnlijk ook geen tweede Ferrari Enzo die nog in het verpakkingsmateriaal zit. De originele bagageset zit nog in het bubbeltjesplastic – vandaar de inleiding – en ook de pedalen en de dorpels zijn nog beschermd. De weg heeft deze Enzo met zijn kilometerstand van slechts 227 kilometer niet veel gezien. Ook registreerde de eerste eigenaar, een Japanner, dit raspaard nooit voor straatgebruik. Een ware tijdcapsule dus, al blijft het ergens wel zonde dat de 6,0-liter V12 veruit het grootste deel van zijn bestaan tot op heden zwijgend doorbracht.

Bubbeltjesplastic!

Bieden maar!

Deze Ferrari Enzo wordt zonder reserve aangeboden bij een ervaren Enzo-aanbieder: veilinghuis RM Sotheby’s. Dat betekent dat de huidige eigenaar van de Enzo geen ondergrens stelt aan het veilingbedrag en dat de auto gegarandeerd wisselt van eigenaar. Het is nog onduidelijk voor welk bedrag dat gaat gebeuren, maar reken voor dit unieke exemplaar gerust op een prijs van meerdere miljoenen euro’s. Dan krijg je er naast het bubbeltjesplastic wel direct de originele handleiding en bagageset, een afdekhoes en een reservesleutel bij. Mooi meegenomen, toch? Bieden maar!

Bron en beeldmateriaal: RM Sotheby’s