Autonieuws

De nieuwe 100% elektrische crossover van Nissan: de Nissan Ariya

maart 3, 2022

We kunnen Nissan beschouwen als pionier op het gebied van elektrische mobiliteit. Sinds de lancering van de LEAF in 2010 heeft Nissan meer dan tien jaar kennis en ervaring opgebouwd als het gaat om elektrisch rijden. Daar wordt een nieuw hoofdstuk aan toegevoegd met de komst van de 100% elektrische Nissan Ariya.

Niet alleen op het gebied van EV’s loopt Nissan jaren voor op de concurrentie, ook het segment van de crossover heeft het Japanse automerk jarenlang gedomineerd met de Qashqai. De opgebouwde kennis van elektrische aandrijvingen en de jarenlange ervaring, samen het verkoopsucces van de Qashqai kon de combinatie daartussen niet lang uitblijven, met als resultaat de Nissan Ariya.

De Nissan Ariya staat voor de grote stap in de richting van het ‘Ambition 2030’, een plan om naar een emissievrij modellengamma te bieden, evenals het minimaliseren van de uitstoot als automaker. Een mooi streven, waarmee Nissan nu met de Ariya aan de voet staat van de realisatie ervan.

Hoewel de Nissan Ariya de markt betreedt als compacte middenklasser, is de binnenruimte alles behalve compact en kan die zelfs vergeleken worden met de interieurruimte uit de hogere klassen. De vlakke vloer, stijlvolle designelementen en ruimtelijke sfeer dragen bij aan het lounge gevoel, dat door het gebruik van premium materialen extra versterkt wordt.

Met vier uitvoeringen is er een Nissan Ariya naar ieders zin verkrijgbaar. Zo is de Nissan Ariya Advance al beschikbaar vanaf 47.390 euro of vanaf 529 euro met Operational Lease. De complete standaarduitrusting in combinatie met een reeks veiligheidssystemen zorgen voor een veilige rit en u komt volledig uitgerust aan op uw bestemming. Bovendien is de Nissan Ariya leverbaar met de slimme e-4ORCE vierwielaandrijving die extra dynamiek biedt en de elektrische crossover laat beschikken over 1.500 kilogram trekgewicht. Hierdoor is de Nissan Ariya nog veelzijdiger, zodat u zonder compromissen kunt genieten van de voordelen van elektrisch rijden.

Rijdt u als een van de eersten de nieuwe Nissan Ariya?

De Nissan Ariya zet medio 2022 voet op Nederlandse bodem. Pre-order nu en wordt een van de eersten die zich straks eigenaar mogen noemen van een nieuwe Nissan Ariya. De toekomst begint nu!