Autonieuws

De cruiser voor kleine motorrijders?

oktober 27, 2022

Kawasaki heeft de Vulcan S al jaren in zijn gamma. Het is een cruiser maar dan van bescheiden kaliber. 649 cc is de cilinderinhoud en de motor levert 61 pk en 62,4 Nm koppel. En die bescheidenheid zie je ook terug in het gewicht. 229 kg is hij rijklaar. Terwijl Harley Davidson’s of een BMW R 18 de weegschaal tot boven de 300 kg laten doorslaan.

Kawasaki Vulcan S in nieuwe kleuren

Voor 2023 is de Vulcan S onveranderd, alleen kun je kiezen voor een nieuwe kleur: Metallic Matte Carbon Grey met groene accenten. Een alternatief is de geheel matzwarte kleur, die goed aansluit bij het stoere cruiserkarakter.

Ideaal voor kleine rijders

De Kawasaki Vulcan S is altijd al ideaal geweest voor kleine motorrijders door zijn zithoogte van slechts 705 mm. Het zadel is bovendien smal door het slanke frame. Wat velen niet weten: de Vulcan S is extreem aanpasbaar zodat ook langere rijders prima kunnen zitten. Tot een lengte van zelfs 2,10 meter volgens Kawasaki.

Voetsteunen, zadel en stuur aanpasbaar

Het vernuft heet ERGO-FIT. De voetsteunen zijn in drie standen verstelbaar en er zijn langere en kortere zadels en verschillende sturen beschikbaar. Dus als je lang bent hoef je niet met de knieën tegen je kin te zitten.

Vulcan S Performance of Tourer

Kawasaki levert de Vulcan S in de uitvoeringen Performance en Tourer. Bij deze laatste versie krijg je achter op het zadel een rugsteun voor de passagier en twee zijkoffers. Ook is dan een hoog windscherm standaard. Verder is er een 35 kW-versie voor rijders met rijbewijs A2. De prijzen voor 2023 worden binnenkort bekend gemaakt. Vanaf november 2022 staat de cruiser in zijn nieuwe kleuren bij de dealers.