Autonieuws

Dacia komt met extra sterke Spring Electric 65 Extreme

januari 13, 2023

Dacia Spring Extreme

De Extreme-uitvoering van de Dacia Spring vervangt de Expression-uitvoering. De bekende Electric 45-motor (45 pk/33 kW) blijft voorbehouden aan de goedkopere Essential-uitvoering. Die start bij 21.750 euro. Voor de Dacia Spring Electric 65 Extreme brengt het merk 23.400 euro in rekening. De levering start in de zomer van 2023. De Essential en Extreme komen beide in aanmerking voor SEPP 2023-subsidie. Dat kan particulieren 2.950 euro schelen op het aankoop/private lease bedrag.

Kenmerken Extreme-variant

De Spring Electric Extreme in leverbaar in onder meer ‘Slate Blue’, een soort jeansblauw-achtige kleur. De uitvoering is te herkennen aan Copper Brown afwerking van dakrails, zijspiegelkappen, wielnaven, Dacia-logo op de achterklep en sierelementen van auto. Ook heeft de auto striping met een topografisch ontwerp op de voordeuren en een verwijzing naar de kenmerkende snorkel van de Duster tussen de deuren en voorspatborden.

Dacia Spring Electric 65 Extreme 2023

Interieur Dacia Spring Extreme

In het interieur bespeuren we topografische patronen op de dorpels, een topografische print op de voorste rubberen vloermatten en Copper Brown afwerking op bepaalde delen van de voordeurpanelen, rond de ventilatieopeningen en het navigatiepaneel. Stiksels in de kleur Copper Brown maken het Extreme-feestje compleet. Of wacht ! There is one more thing : een Dacia Link-logo in reliëf op de voorstoelen.

Dacia Spring Electric 65 Extreme 2023

Electric 65-krachtbron

Misschien wel de leukste eigenschap van de Dacia Spring Electric 65 Extreme is de sterkere elektromotor met 65 pk (48 kW). De actieradius komt in combinatie met deze elektromotor uit op 220 km in de WLTP Mixed-cyclus en 305 kilometer in de WLTP City-cyclus.

Populaire auto, die Dacia Spring!

Van de Spring heeft Dacia sinds de marktintroductie in 2021 al meer dan 100.000 orders ontvangen. Een stevige 75 procent van de kopers is particulier. In Nederland is de Spring ook in trek met 1.418 registraties in 2022, goed voor 25 procent van het totale aantal registraties van Dacia. Eigenaren van een Spring rijden dagelijks gemiddeld 31 kilometer woon-werkverkeer. In 2022 was Spring de derde bestverkochte elektrische auto voor particuliere klanten in Europa en zelfs de nummer 1 in Frankrijk. Uit gegevens van Dacia blijkt dat de Spring vaak wordt gekocht als de tweede auto van een huishouden.

Ook van de Sandero, Duster en Jogger verschijnen op termijn Extreme-uitvoeringen.