Autonieuws

Citroën Ami scheurt iets te hard door Monaco

maart 14, 2023

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zelfs als het niet al te hard gaat. Formule 1-coureurs nemen de haarspeldbocht in Monaco met ongeveer 65 km/u. ‘Dan moet mijn Ami dat ook wel op topsnelheid kunnen’, was misschien de gedachte die door het hoofd van de bestuurder ging toen hij de bocht nam. Omhoog gaat het nog goed, al hoor je de bandjes van de Ami dan ook al wel piepend zoeken naar grip.

Naar beneden is waar het misgaat. De Ami komt op het oog al behoorlijk hard aanrijden en de bestuurder verremt zich. Hij stuurt vol in en hoopt de bocht op die manier nog te halen, maar het mocht niet baten. De Ami komt op twee wielen terecht en glijdt op zijn zijkant tegen de paaltjes naast de weg aan. Gelukkig liepen de aanwezige voetgangers op dat moment wat verder van de weg, anders had dit ongeluk nog een heel ander staartje kunnen krijgen…

Citroën Ami crash in Monaco

Het lijkt erop dat deze Ami-bestuurder simpelweg overmoedig is geweest, want met een lagere snelheid had dit ongeluk op het oog makkelijk kunnen worden voorkomen. Een passant was aanwezig en filmde het bijzondere tafereel. Kijk en oordeel zelf!