Autonieuws

Bizarre beelden: Nederlander en Belg crashen Ferrari’s tijdens vakantie

maart 6, 2023

Te hard gereden

Het tempo in de betreffende woonwijk lag veel te hoog. Er geldt een maximum snelheid van 50 km/u, maar de Ferrari’s reden duidelijk harder. Door het hogere tempo kon het duo een haakse bocht naar links lastig inschatten.

Ferrari 296 GTB en Ferrari F12berlinetta

Het gevolg? Eerst wordt de Ferrari 296 GTB door het hoogteverschil van de berm de lucht in gelanceerd, om vervolgens tegen een schutting aan te komen. Hierbij ‘explodeert’ een groot gedeelte van de grond. De bestuurder van de Ferrari F12berlinetta zit de 296 GTB kort op de hielen en kan daardoor ook niet tijdig remmen. Ook deze Ferrari kiest daarna het luchtruim.

Onderdelen in zwembad

Een bewakingscamera van het huis van de betreffende schutting heeft de crash vastgelegd. Het ongeluk gebeurde rond het middaguur. Een aantal onderdelen van de auto en delen van de schutting komen in het zwembad terecht. Er zijn twee mensen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis in Ancona.

Brandweer

Het Italiaanse persbureau Ansa meldt dat de bestuurders een leeftijd hebben van 50 en 54 jaar en een Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben. De 296 GTB heeft een Nederlands kenteken, terwijl de F12berlinetta een Italiaans kenteken heeft. De brandweer moest uitrukken voor de crash, want de F12berlinetta vloog kort na het ongeluk in brand. Van de auto is vrijwel niets meer over. De 296 GTB lijkt nog in aanmerking te komen voor reparatie.

Bron: Corriere Adriatico