Autonieuws

Bizar: Hennessey bouwt Mustang met 1.220 pk

oktober 31, 2022

Prijskaartje

De Hennessey Venom 1200 heeft 58% meer vermogen dan de Mustang GT500 waar hij op gebaseerd is. Mocht je je Mustang GT500 willen laten ombouwen door de tuner, dan gaat dit je 60.000 euro kosten. De 1.220 pk zul je echter niet zomaar bereiken: je hebt hiervoor speciale benzine nodig. Namelijk E85-benzine, die bestaat voor 85 procent uit ethanol en 15 procent benzine. We gokken dat hij op reguliere benzine ook snel genoeg van zijn plek komt.

Performance Parts

Hennessey heeft het bizarre vermogen weten te halen door een heel aantal custom onderdelen te monteren op het blok van de Mustang GT500. Onder andere de supercharger is vervangen door een groter exemplaar en ook de injectoren zijn niet standaard. Om het vermogen op de weg kwijt te kunnen is ook de transmissie aangepakt.

Hennessey Performance Engineering

Hennessey Performance Engineering, ook wel kortweg Hennessey genoemd (niet te verwarren met de whiskeymaker), is een Amerikaans bedrijf dat zich richt op het bouwen van extree krachtige en snelle auto’s. Het werd in 1991 in Texas opgericht door John Hennessey. Het merk heeft een eigen hypercar, genaamd de Venom F5, die over 1.800 pk beschikt. Het bedrijf houdt zich ook bezig met tuning van bestaande auto’s. Of zoals ze het zelf noemen; “Making fast cars faster”. De auto’s die ze aanpakken zijn van de grote Amerikaanse merken, zoals Chevrolet, Dodge en Ford.

Bekijk ook: