Autonieuws

Alpine komt met B-segment hatchback!

november 9, 2022

Diverse modellen van Alpine in aantocht!

Alpine ontwikkelt een gloednieuwe line-up modellen, dat valt op te maken uit het plan Revolution van Renault Group. Vanaf 2026 is Alpine volledig elektrisch. Tegen die tijd onthult Alpine ook de volgende generatie A110 en twee nieuwe modellen: een B-segment hatchback en een crossover voor het hogere C-segment. Uiteraard alles met een sportief sausje. Dus reken op supersnelle elektrische modellen.

Renault 5 Alpine Turbo

De auto in het B-segment doet vermoeden dat Alpine werkt aan een spirituele opvolger van de Renault 5 Alpine Turbo, waarschijnlijk op basis van de nieuwe, volledig elektrische Renault 5 die in aantocht is.

Nog meer modellen!

Alpine is vervolgens van plan om twee geavanceerde auto’s gepositioneerd in het D- en E-segment te lanceren, ter ondersteuning van de internationale expansiedrift van Alpine. Alpine poogt vooral te groeien in markten buiten Europa, waaronder mogelijk Noord-Amerika en China.

Alpine op stoom!

Alpine is tegenwoordig een high-end merk, een volwaardige OEM met een sterke focus op technologie. Het team van Alpine bestaat momenteel uit 2.000 mensen, waarvan 50 procent ingenieurs. Momenteel is de Alpine A110 het enige model van de Franse autofabrikant. Die A110-sportauto wordt overigens op deze manier geproduceerd.