Achtergrond Autonieuws Fun

Actieradiusangst richting de wintersport? Dit Britse stel is in een Nissan Ariya onderweg van de Noord- naar Zuidpool  

april 3, 2023

Noord-, Midden- en Zuid-Amerika

Het is een record dat nog nooit gevestigd is: met een auto van de Noordpool naar de Zuidpool rijden. Het Britse stel Chris en Julie Ramsey gaat de uitdaging aan in de volledig elektrische Nissan Ariya. Op 31 maart zijn ze vertrokken vanaf de Noordpool en hopen in december de Zuidpool op Antarctica te bereiken. De rit, van een stevige 27.000 kilometer, brengt het stel door Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. De auto heeft al een reis achter de rug van 5.000 kilometer om op het startpunt van de expeditie te komen.

39-inch

Op de Nissan Ariya zijn slechts enkele aanpassingen doorgevoerd om de wagen geschikt te maken voor het ruige terrein dat het team tegenkomt. Zo is de wielophanging verlengd, zodat de Ariya hoger op zijn wielen staat en heeft hij gigantische 39-inch banden die hem laten ‘drijven’ op de diepe arctische sneeuw en het zee-ijs. Ook zijn de wielkasten vergroot om deze joekels te herbergen. De aandrijflijn is niet gewijzigd. Het stel rijdt in de dikste versie die Nissan verkoopt: de e-4ORCE met vierwielaandrijving.

Generator

Tijdens hun reis door afgelegen poolgebieden gebruikt het stel een speciale generator om energie te genereren. Deze generator heeft een windturbine en zonnepanelen die zich uit- en opvouwen. De wind en zon in het poolgebied zorgen voor genoeg energie om de batterij van de Nissan op te laden tijdens pauzes. Het stel kun je tijdens hun expeditie volgen op Instagram @poletopoleEV

Bekijk ook: