Achtergrond Autotests

5 redenen waarom je een Jeep Wrangler 4xe wilt hebben

april 8, 2024

1. Beste van twee werelden

De Wrangler 4xe combineert het beste van beide werelden: de off-road capaciteit van een klassieke Jeep Wrangler en deels elektrisch rijden. Het resultaat? Een terreinbeul die ook nog eens groen is. Dankzij de plug-in hybride aandrijflijn kun je moeiteloos schakelen tussen emissievrij elektrisch rijden en de ruige vierwielaandrijving waar Jeep om bekend staat. Volledig elektrisch rijden in de natuur kan ook, wat een ervaring is die je een keer moet meemaken. Je hoort de vogeltjes fluiten, de blaadjes ritselen en het zand onder je banden wegschuiven. Een met de natuur!

Een zwarte Jeep Wrangler 4xe geparkeerd op een asfaltweg met bomen op de achtergrond.

2. Power!

De geëlektrificeerde Wrangler is niet alleen groen, maar ook razendsnel. Met een gecombineerd vermogen van 380 pk en een indrukwekkend koppel van 637 Nm, sprint de Wrangler 4xe in slechts 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Of je nu over modderige trails raast of voor het stoplicht wacht, de Wrangler gaat er als een speer vandoor.

3. Groen woon-werk-verkeer

Een Wrangler staat niet bekend als de ideale daily driver. Hij lust vaak een slokje, waardoor de dagelijkse woon-werk-ritjes al snel in de papieren lopen. Met de Wrangler 4xe heb je daar geen last van, want met de elektrische modus kun je zo’n 50 kilometer op stroom rijden. Ideaal voor dagelijkse ritten naar het werk of een snelle boodschap in de stad. Ligt er een stuk snelweg op je route naar het werk? Geen probleem, de elektromotor kan al het werk af tot 130 km/u. Dan is de accu wel snel leeg, maar bij een snelheid van 100 km/u wisten wij 48 kilometers uit het accupakket te slepen. Niet slecht.

Jeep Wrangler 4xe aangesloten en opgeladen.

4. Het is een Wrangler

Met een Wrangler komt er wel iets aanrijden. Vanachter het stuur heb je zicht op de grote motorkap en kijk je neer op bestelbusjes. Met zijn robuuste, gespierde ontwerp en iconische kenmerken zoals de zeven sleuven grille en de krachtige LED-koplampen, trekt deze Jeep overal de aandacht. Ben je een verlegen type? Dan moet je de Wrangler zeker NIET kopen.

Close-up van een brandend achterlicht op een zwarte Jeep Wrangler 4xe met een natte buitenkant, wat recente regen suggereert.

5. Veel technologie

De Wrangler 4xe die wij rijden – het 2023 model – is al weer bijna oud nieuws. Het vernieuwde 2024-model is reeds aangekondigd en heeft aanzienlijk meer technologie aan boord. Onze testauto moet het doen met een enigszins gedateerd infotainmentsysteem, maar het vernieuwde model is voorzien van een display dat bijna 50% groter is en geschikt is voor draadloos Apple CarPlay en Android Auto. De vernieuwde Jeep is vanbuiten ook opgefrist, met onder andere een nieuwe grille, die uiteraard nog steeds zeven sleuven heeft. Hieronder lees je meer over de nieuwe Wrangler 4xe:

Dashboard en stuur van een Jeep Wrangler 4xe met infotainmentsysteem dat een Bluetooth-verbindingsfout weergeeft.