Achtergrond Autonieuws

ZOMERWEEK #5: Nieuwe Suzuki Cappuccino, graag!

juli 12, 2024

Suzuki Cappuccino

De Suzuki Cappuccino is een compacte sportauto geproduceerd door de Japanse autofabrikant Suzuki van 1991 tot 1998. Nog altijd geniet het model een iconische status. Ondanks de aanwezigheid van de ‘roestduivel’ zijn occassions nog heel geliefd.

Kleine tweezits roadster

De Suzuki Cappuccino is een kleine tweezits roadster met een stalen cabriodak dat in drie delen kan worden verwijderd, waardoor het zowel als een coupé, targa als cabriolet kan worden gebruikt. Het ontwerp is gericht op sportiviteit en rijplezier, met een laag zwaartepunt en strakke lijnen. De auto valt in de Japanse Kei-car categorie, wat betekent dat hij compact en licht is. De Cappuccino heeft een lengte van ongeveer 3,3 meter, een breedte van 1,4 meter en weegt ongeveer 725 kg, wat bijdraagt aan zijn wendbaarheid en efficiëntie.

Aandrijflijn

De Cappuccino wordt aangedreven door een 657 cc driecilinder turbomotor, die ongeveer 64 pk levert. Deze motor is gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Ondanks zijn bescheiden vermogen, biedt de lichte constructie van de auto indrukwekkende prestaties en een levendige rijervaring. De Suzuki Cappuccino staat bekend om zijn uitstekende handling en rijplezier. De combinatie van achterwielaandrijving, een laag gewicht en een uitgebalanceerd chassis maakt het een plezierige auto om mee te rijden, vooral op bochtige wegen.

Zomerweek

Het is Zomerweek op AutoRAI.nl. In deze week zetten we zomerse modellen in het zonnetje met behulp van kunstmatige intelligentie. Alle modellen die de revue passeren bestaan niet. We kunnen er alleen maar over dromen.

Een rode cabrioletsportwagen staat geparkeerd in een lege stadsstraat met moderne gebouwen en een viaduct op de achtergrond.
Een rode cabrioletsportwagen staat geparkeerd in een lege stadsstraat met moderne gebouwen en een viaduct op de achtergrond.