Autonieuws

Zo heet de nieuwe V12-hypercar van Zenvo…

maart 15, 2023

Zenvo Aurora

Trommelgeroffel: de nieuwe V12-hypercar van Zenvo Automotive luistert naar de naam Zenvo Aurora. Het hart van de Aurora wordt gevormd door een geheel nieuwe 6,0-liter V12-motor met dubbele turbo. De hypercar is vernoemd naar de Aurora Borealis, een geomagnetisch lichtverschijnsel in de bovenste lagen van de aardatmosfeer. Ook wel bekend als het noorderlicht. In de hemel is dan een groen lichtspektakel zichtbaar.

Zenvo Aurora Tur en Aurora Agil

Van de V12-hypercar komen meerdere varianten. De Zenvo Aurora Tur moet een op de weg gerichte GT-rijervaring bieden met een begrensde topsnelheid van meer dan 400 km/u. Er komt ook een Zenvo Aurora Agil. Deze krijgt zeer agressieve aerodynamica gericht op maximale performance op het circuit. De onthulling van de Zenvo Aurora vindt in augustus 2023 plaats.

Spannende tijden bij Zenvo

Jens Sverdrup, Zenvo chief commercial officer en voorzitter van de raad van bestuur, zegt: “Het is een opmerkelijke eer om leiding te geven aan ons groeiende team, terwijl we de meest opwindende fase in de geschiedenis van het bedrijf doormaken. Deze auto is voortgekomen uit de passie die diep in de Zenvo-familie zit en sluit goed aan bij ons ethos van ‘smiles per mile’. 2023 wordt echt een spannend jaar.”