Autonieuws

XPENG P7+: Een slimme elektrische auto die je rijstijl leert kennen

oktober 17, 2024

Wat maakt de P7+ zo speciaal?

De P7+ doet meer dan je van A naar B brengen. Hij is volgens Xpeng uitgerust met slimme technologie die onderweg met je meedenkt. De auto past zich aan jouw rijgedrag aan en onthoudt je voorkeuren. De P7+ beschikt over het “Hawkeye Visual Solution”-systeem, waarmee hij met behulp van camera’s en sensoren zijn omgeving gedetailleerd in beeld brengt. De auto herkent bijvoorbeeld verkeersborden en houdt rekening met andere weggebruikers.

Snel opladen en zuinig rijden

De P7+ van Xpeng is uitgerust met een 800V laadsysteem, wat moet zorgen voor snellere laadtijden. Het energieverbruik ligt rond de 11,6 kWh per 100 kilometer, wat opvallend laag is voor een EV van dit formaat. Verder biedt de auto een ruim interieur; met de achterbank neergeklapt is er plek voor ongeveer 33 handbagagekoffers zegt Xpeng. We hadden in Parijs niet genoeg koffers bij ons om dat te testen, maar we geloven het meteen.

Xpeng zet in op Europa

Xpeng verkoopt sinds 2021 auto’s in Europa. Het merk is actief in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, Noorwegen en Frankrijk. Ze willen hun modellen naar nog meer landen brengen, met als doel om in 2025 in 65 markten actief te zijn. Het merk kijkt verder dan alleen auto’s voor op de weg. Tijdens de show in Parijs lieten ze hun vliegende auto, de AEROHT X2, zien aan het publiek. Deze mega drone trok zelfs de aandacht van de Franse president Emmanuel Macron.

Uitbreiding in Europa

XPeng is opgericht in 2014 en komt uit China. Het merk focust zich uitsluitend op slimme elektrische voertuigen. Ze zijn ook al jaren in Europa actief. Naast aanwezigheid in Nederland, is XPeng ook actief in Noorwegen, Zweden, Finland, Denemarken, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal. Er zullen binnenkort nog meer landen volgen.

XPeng levert momenteel de sportieve XPeng P7 sedan, de XPeng G9 SUV als vlaggenschipmodel en de XPeng G6 Coupé SUV. Het merk werkt ook samen met de Volkswagen Groep om geavanceerde elektrische voertuigen en software te ontwikkelen.