Autonieuws

Wordt de elektrische Volkswagen ID.2all een bestseller?

maart 16, 2023

Minder dan 20.000 euro

De Volkswagen ID.2all Concept is één van de tien nieuwe elektrische modellen die Volkswagen tot en met 2026 op de markt brengt. In 2023 maken de vernieuwde ID.3 en compleet nieuwe ID.7 limousine hun opwachting, gevolgd door de ID. Buzz met lange wielbasis. In 2026 introduceert Volkswagen een compacte SUV. Bovendien werkt Volkswagen aan een elektrisch aangedreven model dat minder dan 20.000 euro gaat kosten. Met de Volkswagen ID.2all Concept geeft Volkswagen een realistisch voorproefje van een nieuwe elektrisch aangedreven compacte auto die in 2025 op de markt komt. Daarnaast laat het studiemodel zien welke designrichting Volkswagen in slaat.

Afmetingen en bagageruimte

De ID.2all Concept is 4,05 meter lang, 1,81 meter breed en 1,53 meter hoog. De wielbasis komt uit op een stevige 2,60 meter. Dat is gezien de afmetingen van deze auto bijzonder groot. Het resulteert in een riant interieur dat volgens Volkswagen net zo ruim is als van een Golf. De bagageruimte bedraagt 490 tot 1.330 liter, ook aan de forse kant. De leuning van de passagiersstoel is neerklapbaar en de achterbank kan in twee delen (40/60) worden neergeklapt. Indien nodig is een laadlengte van 2,20 meter beschikbaar.

Volkswagen ID.2all

Interieur Volkswagen ID.2all concept

Blikvangers in het interieur zijn de Digital Cockpit (27,7 cm), het head-up display en het grote (32,7 cm) aanraakscherm. Voor het geluidsvolume is er een aparte knop en voor de instellingen van het klimaatsysteem is er een afzonderlijk bedieningscluster met knoppen. Zoals het hoort. De auto beschikt verder over elektrisch verstelbare stoelen met massagefunctie en een groot glazen panoramadak. Uiteraard zijn in het interieur vele USB-C- en 12V-aansluitingen te vinden.

Volkswagen ID.2all staat op MEB Entry-platform

De productieversie van de Volkswagen ID.2all Concept komt te staan op het MEB Entry-platform. Daarmee is het de eerste elektrische Volkswagen met voorwielaandrijving. Hij heeft een elektromotor met een vermogen van 166 kW (226 pk) en een verwachte actieradius van maximaal 450 kilometer. Het opladen van het accupakket van 10% tot 80% vergt circa 20 minuten. De ID.2all Concept accelereert in minder dan 7 seconden van 0-100 km/u en de topsnelheid komt uit op 160 km/u.

De productieversie van de ID.2all Concept wordt verkrijgbaar met features als Travel Assist, IQ.LIGHT inclusief Matrix LED-koplampen en 3D LED-achterlichten plus de EV-routeplanner. Een veelbelovende kleine Volkswagen dus.