Autonieuws

Welke dekking is nodig voor je bedrijfswagen?

september 2, 2024

Let er altijd op dat je de aansprakelijkheidsdekking hebt geregeld

De basis van elke bedrijfswagenverzekering? Dat is de wettelijke aansprakelijkheidsdekking. Deze dekking is verplicht. Het beschermt je tegen schadeclaims als je bedrijfswagen betrokken is bij een ongeval. Heb je eenmaal een aansprakelijkheidsdekking? Dit zorgt ervoor dat je niet verantwoordelijk wordt gehouden voor:

Voor bedrijven is het belangrijk om voldoende dekking te hebben. Dit kan namelijk een ernstige claim voor financiële problemen voorkomen.

Heb je al nagedacht over een dekking voor schade aan je eigen voertuig?

Naast de aansprakelijkheidsdekking is het verstandig om ook een dekking voor schade aan je eigen bedrijfswagen te overwegen. Dit wordt vaak een cascodekking genoemd. Dit kan onderverdeeld worden in beperkt casco en volledig casco (allrisk). We lichten beide verder voor je toe:

  1. Beperkt casco: dit dekt schade door gebeurtenissen zoals diefstal, brand, of stormschade.
  2. Volledig casco: je bent verzekerd tegen schade door eigen schuld, zoals bij een botsing of aanrijding.

Ben je afhankelijk van je voertuigen voor dagelijkse activiteiten? Zoals leveringen of servicebezoeken? Dan is een allrisk verzekering vaak een verstandige keuze. Het zorgt ervoor dat je snel kunt herstellen van schade. Maar ook dat je je activiteiten kunt voortzetten zonder lange stilstandtijd.

Denk na over een dekking voor inzittenden en bestuurder

Veiligheid van de bestuurder en passagiers is een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een bedrijfswagenverzekering. Kies je voor een verzekering voor inzittenden? Dit biedt dekking voor:

Dit type dekking kan vooral belangrijk zijn voor bedrijven die werknemers regelmatig in de bedrijfswagen vervoeren. Je kunt daarbij denken aan taxi- of koeriersdiensten. Het zorgt ervoor dat je personeel goed beschermd is. Dit waarborgt niet alleen hun veiligheid, het komt ook de reputatie van je bedrijf ten goede. 

Heb je al eens gehoord van rechtsbijstand en juridische dekking?

Krijg je te maken met een juridisch geschil na een verkeersongeval? Dan is het hebben van een rechtsbijstandsverzekering voor je bedrijfswagen een echte must. Deze dekking biedt juridische ondersteuning en advies in deze turbulente tijd. Dit is van toepassing op zowel eiser als verdediger. Dit kan juridische kosten dekken, zoals:

Het biedt de nodige ondersteuning bij het verhalen van schade op de tegenpartij. Voor bedrijven is dit belangrijk. Dit omdat juridische procedures tijdrovend en kostbaar kunnen zijn. 

Denk een keer na over pechhulp en vervangend vervoer

Pechhulp is een aanvullende dekking die vaak wordt aangeboden bij bedrijfswagenverzekeringen. Het biedt directe hulp in geval van mechanische problemen, bandenpech. Maar je kunt ook denken aan andere onvoorziene problemen onderweg. Ben je als bedrijf afhankelijk van je voertuigen voor hun dagelijkse taken? Dan kan deze dekking cruciaal zijn om minimale stilstand te garanderen. Ook kan de optie voor vervangend vervoer worden overwogen, zodat je bedrijf kan blijven functioneren zelfs als je bedrijfswagen in reparatie is.