Autonieuws

Welke BMW C 400, de X of de GT?

oktober 11, 2024

BMW Motorrad heeft zijn twee middelgrote motorscooters nu aangescherpt. Ze zijn technisch verbeterd en ook voorzien van nieuwe functies, kleuren en accessoires. Bij de BMW C 400 X ligt de nadruk op dynamische eigenschappen. De BMW C 400 GT is een Gran Turismo-versie die meer is gericht op toertochten en indruk maakt met een groter comfortgehalte.

 

BMW C 400 X Rugged

Het uiterlijk van de C 400 X is brutaler en rebelser door een dynamische vorm van de voorkant. Vooral de nieuwe modelvariant Rugged met de matte Kalamata-kleur, rode velgen en roodzwarte zitting trekt direct de aandacht. Hoe je het ook wendt of keert: dit is gewoon een lekkere scooter om te zien. Door de optionele beschermbeugels krijgt hij een stoer voorkomen. De C 400 GT maakt indruk met zijn bredere bovenkuip en de grotere koplampunit. De kleurstelling is minder uitgesproken.

BMW ABS Pro

De eencilindermotor met een vermogen van 25 kW (34 pk) bij 7.500 tpm en een maximumkoppel van 35 Nm bij 5.750 tpm is ongemoeid gelaten. Het vermogen wordt overgedragen via een Continue Variabele Transmissie (CVT). De veranderingen moet je zoeken in uitrusting.
Zowel de BMW C 400 X als de BMW C 400 GT zijn nu standaard uitgerust met BMW Motorrad ABS Pro. Bovendien biedt de Dynamic Brake Control-functie (DBC) gekoppeld aan de ABS Pro een zeer gevoelige respons en een hoge rem- en rijstabiliteit met de best mogelijke vertraging, zelfs in bochten.

Wielslip beteugelen

Dynamic Traction Control (DTC) en Engine Drag Torque Control (MSR) zijn ook standaard. DTC biedt nog meer veiligheid bij het accelereren – zelfs in hellende hoeken en vooral op gladde wegen. MSR vermindert wegglippen van het achterwiel als je plotseling het gas dichtdraait.

Telefoon verbinden

De BMW C 400 X en BMW C 400 GT worden nu standaard geleverd met een groot 6,5-inch TFT-scherm. Als onderdeel van de Connectivity Pro-optie kan de BMW C 400 GT ook worden uitgerust met een groot scherm van 10,25-inch. Via Bluetooth is een smartphone te verbinden dan kun je tijdens het rijden naar muziek luisteren. De smartphone is op te laden in een gekoeld opbergvak. Bovendien biedt de gratis BMW Motorrad Connected-app praktische pijlnavigatie rechtstreeks via het TFT-display.

BMW C 400 meer opbergruimte

De BMW C 400 X en BMW C 400 GT hebben nu meer opbergruimte onder de zitting. Bij de BMW C 400 X is het opbergvolume 3 liter groter. Bij de BMW C 400 GT, inclusief de voorvakken, is het opbergvolume maar liefst 12 liter toegenomen. De BMW C 400 GT wordt nu standaard geleverd met een handmatig verstelbare voorruit. Met 43,5 liter opslagruimte biedt de nieuwe topkoffer met verlichting niet alleen 13,5 liter meer volume dan voorheen, maar ook 10 kg in plaats van het vorige laadvermogen van 5 kg.

En de prijzen

In Nederland kent de BMW C 400 X een consumentenadviesprijs vanaf €8.930 en de BMW C 400 GT een consumentenadviesprijs vanaf €10.100 De marktintroductie zal volgen in het eerste kwartaal van 2025.