Autonieuws

Waarom koning Charles zijn rijbewijs mag inleveren

september 14, 2022

Koningin Elizabeth

Hoewel koningin Elizabeth verschillende medewerkers had om haar rond te rijden, was ze toch vaak te vinden achter het stuur van een auto. Ze was nou eenmaal gek op autorijden. Vanaf een jonge leeftijd al. Ze volgde tijdens de Tweede Wereldoorlog zelfs een opleiding tot monteur en was tijdens deze periode ambulancechauffeur.

Foto: Ministry of Information 

Privéterrein

Land Rover was haar favoriete merk. De koningin reed veel in een Defender op haar privéterrein, zoals op haar landgoed Balmoral in Schotland, waar ze in september is overleden. Maar ze was ook niet bang om de openbare weg op te gaan. Ze werd regelmatig gespot achter het stuur en reed vaak zelf naar grote evenementen toe. Dat alles terwijl ze niet in het bezit was van een rijbewijs.

Uit naam van

Haar zoon en opvolger van de troon, koning Charles III, heeft nu hij koning is ook geen rijbewijs meer nodig. De troonzitter in Groot-Brittannië hoeft namelijk helemaal geen rijbewijs te hebben. Britse rijbewijzen worden namelijk uit naam van de koning of koningin afgegeven. Ze mogen daarom als enige persoon in het land met een auto rijden, zonder rijbewijs. Omdat een paspoort ook uit naam van de heerser van het land wordt uitgeven, hebben ze ook dat officiële document niet nodig. Ze mogen zonder enige vorm van identificatie naar het buitenland reizen.

Lees ook: