Autonieuws

Volvo XC90 krijgt milde facelift en herzien interieur

september 5, 2024

Volvo XC90 met gewijzigd front

Goed, wat is er nieuw aan de Volvo XC90? We bespeuren een gewijzigd front met een fraaie grille. Ook de lichtunits zijn aangepast. Aan de achterzijde zijn de verschillende minimaal. Het grootste nieuws komt vanbinnen. Volvo heeft het interieur wat herzien. Fysieke knoppen zijn zo goed als verdwenen. Vrijwel alles is nu verstopt in een groot centraal touchscreen, zoals bij Tesla’s ook het geval is. Bovendien heeft Volvo bepaalde delen van de auto extra geïsoleerd, waardoor er nog minder wind- en weggeluid is.

Extra opbergruimte

De ontwerpers hebben verder extra opbergruimte gecreëerd in de middenconsole, inclusief een extra bekerhouder. De draadloze telefoonoplader is achter de middentunnel geplaatst. De Volvo XC90 kan verder worden uitgerust met een Bowers & Wilkins High Fidelity audiosysteem.

Verbeterde vering

De vernieuwde Volvo XC90 moet ook beter rijden dankzij verbeterde vering. Elke afzonderlijke demper kan zich nu mechanisch aanpassen aan de actuele wegomstandigheden om zowel het comfort als de stabiliteit te optimaliseren. Luchtvering is optioneel. Een XC90 kan met luchtvering 20 mm lager of 40 mm hoger worden gezet.

Rijhulpsystemen

De Volvo XC90 is verder uitgerust met diverse rijhulpsystemen. Met behulp van radar en een frontcamera kan de XC90 detecteren of de auto is afgedreven naar de tegemoetkomende rijstrook en deze veilig terugsturen naar de eigen rijstrook om het risico op een botsing te vermijden. Het helpt ook te voorkomen dat de auto per ongeluk van de weg raakt. Het kan ook de remmen en besturing gebruiken om aanrijdingen met andere voertuigen, voetgangers, fietsers en grote dieren, zoals de eland uit Zweden, te voorkomen.

Alleen als Volvo XC90 T8 Plug-in hybrid

Het motorenaanbod is lekker overzichtelijk. De Volvo XC90 is er uitsluitend als XC90 T8 Plug-in hybrid. Liever 100% elektrisch? Kies dan de elektrische broer van de XC90: de Volvo EX90. De nieuwe Volvo XC90 is per direct te bestellen. De productie staat gepland voor eind 2024, met de eerste leveringen aan klanten rond het einde van het jaar.

Prijzen Volvo XC90 2024

Prijzen starten bij 93.495 euro voor de Plus. De Ultra is er vanaf 97.995 euro. Er is keuze uit de kleuren Onyx Black, Denim Blue, Silver Dawn, Bright Dusk, Mulberry Red, Vapour Grey en Crystal White. Het aanbod wielen bestaat uit 20-, 21- of 22-inch exemplaren.





Volvo XC90 2024