Autonieuws

Volkswagen breidt ID. Buzz-familie uit met zevenzitter en sportieve GTX

september 30, 2024

Extra ruimte met de lange wielbasis

Goed nieuws voor grote gezinnen die meer zitplaatsen nodig hebben: de ID. Buzz is nu ook beschikbaar als zevenzitter! Dit is een geheel nieuwe versie, met een langere wielbasis die 250 mm extra ruimte biedt. Hierdoor is er plek voor een derde zitrij. Naast ruimte voor zeven personen, heeft deze versie ook een grotere accu van 86 kWh, goed voor een rijbereik van 487 kilometer (WLTP). Heb je genoeg aan zes zitplaatsen? Dan kun je voortaan ook kiezen voor de ID. Buzz met normale wielbasis, want die kan vanaf ook worden samengesteld als zeszitter 

Krachtige ID. Buzz GTX

Voor wie wat meer pit zoekt, is er de nieuwe ID. Buzz GTX. Deze vierwielaangedreven versie beschikt over 250 kW (340 pk) en kan 1.600 kg trekken. Hij heeft een actieradius van 473 kilometer (WLTP). De GTX valt ook op door zijn sportieve uiterlijk met zwarte accenten en 20-inch lichtmetalen velgen. Binnenin vind je extra sportieve details zoals stoelen met rode stiksels.

Sneller laden, efficiëntere aandrijflijn

Alle nieuwe ID. Buzz-modellen hebben een verbeterde aandrijflijn van 210 kW (286 pk) en kunnen sneller laden. De versie met 79 kWh-accu kan nu tot 185 kW snelladen, en de 86 kWh-variant tot 200 kW. Daarmee laad je de batterij van 10% naar 80% in minder dan 30 minuten.

Nieuw infotainmentsysteem

Volkswagen heeft het infotainmentsysteem van de ID. Buzz ook geüpdatet. Het systeem is sneller, heeft een groter scherm en Chat GPT-integratie. Daarnaast kun je snelkoppelingen maken voor je favoriete functies. Voor wie van luxe houdt, is er een optioneel panoramadak met smart glass, dat je met een druk op de knop ondoorzichtig kunt maken.

Garantie en Prijzen ID. Buzz

Alle ID. Buzz-modellen worden geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie, 8 jaar of 160.000 km garantie op de hoogvoltaccu, en tot 7 jaar onderhoud en APK. De productie van de ID. Buzz vindt plaats in de Volkswagen-fabriek in Hannover.

De nieuwe ID. Buzz Pro is beschikbaar vanaf 53.990 euro, terwijl de lange wielbasis met een grotere accu begint bij 54.990 euro. In oktober komt Volkswagen met een instapmodel van de ID. Buzz, die een kleiner accupakket en minder vermogen heeft.