Autonieuws Formule 1

VIDEO: Lando Norris knalt met LEGO-auto over Silverstone

september 13, 2024

LEGO-McLaren

Wat je hier ziet, is een LEGO-creatie die bestaat uit maar liefst 342.817 LEGOTechnic-steentjes en -elementen. Het gewicht? 1.220 kg. De auto heeft volledig functionerende besturing en een elektromotor. Het is de eerste keer dat LEGO een levensgrote, volledig auto bouwt die daadwerkelijk kan rijden en in dit geval zelfs een volledig circuit kan afleggen.

8.344 uur

Het bouwen van deze indrukwekkende replica was een behoorlijke klus. Een team van 23 specialisten van LEGO en McLaren werkten intensief samen aan dit project. In totaal hebben ze 8.344 uur met de steentjes gespeeld. Dat is inclusief de tijd die ze kwijt waren aan het ontwerp en de engineering.

Silverstone

Na de bouwfase brak het spannende moment aan: de ultieme test op het Silverstone Circuit, het hart van de Britse autosport en een plek vol rijke geschiedenis voor McLaren. Norris loodste de LEGO McLaren P1 zonder problemen over het 5,891 km lange circuit. Ook thuis je eigen McLaren P1 op de oprit? Dat kan, maar dan in een iets bescheidener formaat: een 1:8 schaalmodel van de LEGO Technic McLaren P1 is nu verkrijgbaar. In de video hieronder zie je hoe Lando de LEGO P1 door Silverstone stuurt: