Autonieuws

Video: Goederentrein met honderden auto’s in brand bij Etten-Leur

september 14, 2022

Levertijden auto’s

Het is momenteel lastig om een nieuwe auto te kopen. Het bestellen is niet het probleem, maar de levering wel. Levertijden voor een nieuwe auto lopen steeds verder op. Voor sommige populaire modellen moet je soms twee tot drie jaar wachten, voordat hij bij jou op de stoep staat. Bijna ieder merk heeft er last van, dus je zult gewoon moeten wachten als je graag een nieuw paar wielen voor je deur wil.

Tekort aan alles

Waardoor dat komt, hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen: tekort aan chips, tekort aan personeel, tekort aan grondstoffen, tekort aan transportschepen en ga zo maar door… Wat ook niet helpt: een autotransport-trein die in brand vliegt. Bij Etten-Leur ging het vandaag rond 13:00 fout, nadat de trein van goederenvervoerder DB Cargo de bovenleiding kapot reed. De leiding raakte vervolgens enkele auto’s, die hierdoor in brand zijn gevlogen.

Honderden auto’s

Op de trein staan enkele honderden hagelnieuwe personenauto’s, waarvan er gelukkig maar een paar in brand zijn gevlogen. Omdat de trein midden in een maisveld staat, is de brand extra moeilijk te blussen. De NS meldt dat op het traject Roosendaal-Breda tot voorlopig 18.00 uur geen treinen rijden. Omwonenden worden geadviseerd uit de rook te blijven, ventilatie uit te zetten en ramen en deuren te sluiten.

In de video’s hieronder kun je zien dat trein ramvol met auto’s staan en dat de rookwolken van de brandende exemplaren in de verre omgeving te zien zijn. De brandweer heeft inmiddels het sein Brand Meester gegeven. De schade lijkt dus beperkt te blijven.

Headerfoto: screenshot Twittergebruiker MSch74