Autonieuws

Vader en zoon uit Gelderland bouwen miniatuurracebaan van 45 meter!

januari 23, 2023

Uit de hand gelopen coronaproject

Mika en Marco omschrijven het project als een uit de hand gelopen coronaproject. “Er bestaat niets mooiers dan samen met je zoon aan een project werken. Bovendien komt Mika op deze manier in aanraking met zaken als solderen, boren, zagen en lijmen”, zegt vader Marco trots.

Emoties door corona

Vader Marco vervolgt tegenover Omroep Gelderland: “Ik zag met lede ogen aan hoe Mika tijdens de corona lockdowns steeds verder in zijn schulp kroop. Ik word er nog steeds emotioneel van als ik eraan denk. We deden altijd heel veel leuke dingen samen en toen konden we opeens nergens meer heen. Ik kreeg er echt een schuldgevoel van dat we steeds maar thuis zaten. Dat zat me totaal niet lekker, dus toen dacht ik, we moeten echt wat gaan doen.”

Miniatuur racebaan van 45 meter

Op zondagen reed het duo samen naar de bouwlocatie van de 45 meter lange miniatuur racebaan. “Marco: “We kregen dan om acht uur ’s avonds een appje van het thuisfront of we nog thuis kwamen eten, dat was gewoon geweldig!”

Afgewerkt tot in de kleinste details

Volgens het bouwduo ging de meeste tijd zitten in het realiseren van alle lantaarnpalen aangezien die stuk voor stuk gesoldeerd moesten worden. De miniatuur racebaan is tot in de kleinste details afgewerkt. Het resultaat is voor iedereen toegankelijk. Marco: “Gewoon voor vader en zoon, of vriendengroepen die willen komen racen. Wees welkom!”