Achtergrond Autonieuws

Uitvoeringen Hyundai Inster: dit moet je weten

september 12, 2024

Twee accuvarianten Hyundai Inster

De elektrische Hyundai Inster valt op door de moderne dagrijverlichting en pixel-grafische richtingaanwijzers en achterlichten. Afhankelijk van de gekozen uitvoering is dat led- of halogeenverlichting. Klanten kunnen de auto verder personaliseren met led-projectiekoplampen en een van de negen leverbare exterieurkleuren. Standaard is de Hyundai Inster uitgerust met een 42 kWh-batterijpakket, maar er kan ook gekozen worden voor een 49 kWh-batterijpakket (Long-Range). Beide versies worden aangedreven door een enkele elektromotor die 71,1 kW (97 pk) levert in de versie met 42 kWh-batterijpakket en 84,5 kW (115 pk) in de versie met 49 kWh-batterijpakket. Het koppel is voor beide versies hetzelfde: 147 Nm.

Hyundai Inster opladen

Opladen van 10 tot 80 procent aan een DC-snellaadstation duurt ongeveer 30 minuten. Ook heeft de Inster standaard een 3-fase boordlader van 11 kW. Zijn actieradius (volgens WLTP) bedraagt tot wel 305 km op een enkele lading voor de versie met 42 kWh-batterijpakket. In de Inster met 49 kWh-batterijpakket bedraagt het rijbereik tot wel 355 km (WLTP).

Hyundai Inster

Drie uitvoeringen

De Inster is verkrijgbaar met keuze uit drie uitvoeringen: E-Motion, Pulse en Evolve (Sky). De E-Motion is leverbaar in combinatie met het 42 kWh- of het 49 kWh-batterijpakket, de Pulse en Evolve (Sky) zijn alleen leverbaar in combinatie met het 49 kWh-batterijpakket.

Standaardversie E-Motion

De standaardversie E-Motion is al zeer rijk uitgerust, onder meer met een 10,25-inch multimediascherm met navigatie, een In-Cabin Driver Camera, volautomatische airconditioning, cruise control met Stop & Go-functie en diverse zeer geavanceerde rijhulp- en veiligheidssystemen. Andere features, infotainment- en veiligheidssystemen zijn:

Hyundai Inster Pulse

De Pulse-uitvoering gaat nog een flinke stap verder. Die voegt daar onder meer de volgende features aan toe: 15-inch lichtmetalen velgen, draadloos opladen van de smartphone, een in delen verschuifbare achterbank (50:50), elektrisch bedienbare ramen met safety-functie, een multifunctioneel paneel op bestuurders- en passagiersstoel en privacy glass achter. Optioneel op de Pulse is het Winter Pack, met batterijverwarming en pre-conditioning, een warmtepomp, verwarmbare stoelen vóór en een verwarmbaar stuurwiel.

Hyundai Inster

Hyundai Inster Evolve

De meest luxe versie van de Inster is de Evolve. Deze topversie is net als de Pulse alleen leverbaar in combinatie met het 49 kWh-batterijpakket en biedt alles wat de klant zich maar wenst. De Inster Evolve is uitgerust met onder meer 17-inch lichtmetalen wielen met 205/45 R17-banden, een stuurwiel met interactieve Pixel Led-verlichting, een 11 kW on-board charger met Vehicle-to-Load (V2L) en dakdragers.

Optioneel op de Evolve is behalve het Winter Pack ook het Tech Pack, met Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA), Blind-spot View Monitor (BVM), Digital Key (NFC Only), Parking Collision-avoidance Assist (PCA), Surround View Monitor (SVM) met 360 graden camera en Vehicle-to-Load (V2L).

Hyundai Inster Evolve Sky

De Inster is ook verkrijgbaar als Evolve Sky, met als extra een schuif-/kanteldak.

Marktintroductie

De Hyundai Inster wordt eind dit jaar in Nederland verwacht. De exacte prijzen worden later dit jaar gecommuniceerd.