Autonieuws

Toyota Land Cruiser alsnog een stuk voordeliger…

september 13, 2024

Wat is hij leuk hè, die nieuwe Toyota Land Cruiser? Vorig jaar konden we al even statisch kennismaken en we waren direct verkocht. Inmiddels is de nieuwe Land Cruiser te bestellen, maar waar we al bang voor waren: het prijskaartje is stevig. Dankzij maar liefst 113.746 euro aan belastingen moet je in totaal minstens 180.995 euro naar Toyota overmaken om erin weg te kunnen rijden. Gelukkig kan het een stuk goedkoper, maar er is wel een ‘maar’.

Toyota Land Cruiser Van

Begin volgend jaar wordt de Toyota-bedrijfswagenfamilie uitgebreid met de nieuwe ProAce Max, maar nog dit naar komt er nog een nieuwe bedrijfswagen bij. De Toyota Land Cruiser krijgt er in de vorm van de Van een af fabriek besteluitvoering bij. Dankzij het grijskenteken hebben we het ineens over een vanafprijs van 71.400 euro. Ook nog niet per se een koopje, maar enorm verschil met de reguliere vanafprijs.

Wees er snel bij

Er zitten wel twee addertjes onder het gras. Ten eerste is het natuurlijk zo dat de grijskentekenversie geen achterbank(en) heeft. Je kunt in de Van dus niet met het hele gezin op stap, al heb je in ruil daarvoor natuurlijk wel een grote laadruimte. Het tweede aandachtspunt is dat de bpm-vrijstelling voor het grijskenteken in 2025 vervalt. Dan wordt de vanafprijs van de Van ineens vergelijkbaar met die van het reguliere model en blijft alleen de grote laadruimte als voordeel over. Kortom, wees er snel bij. De Land Cruiser Van is al te bestellen.

Land Cruiser Van standaard rijk uitgerust

Afgezien van de laadruimte in plaats van zitplaatsen achterin, is de Toyota Land Cruiser Van gelijk aan de reguliere versie. De terreincapaciteiten en het trekgewicht van 3.500 kg blijven behouden en ook heb je standaard een complete uitrusting. Denk aan een 12,3-inch touchscreen voor het multimediasysteem, een 360-gradencamera en een JBL Premium Sound System. Ondanks de voor grijskenteken verplichte tussenwand achter de voorste zitplaatsen blijft het zelfs mogelijk om het optionele elektrisch bedienbare panoramische schuif-/kanteldak te bestellen.