Autonieuws

Tesla Model Y voortaan ook als zevenzitter

oktober 16, 2024

Alleen voor Model Y Long Range All-Wheel Drive

De zevenzits optie is uitsluitend verkrijgbaar voor de Tesla Model Y Long Range All-Wheel Drive. De twee extra zitplaatsen hebben een meerprijs van 2.500 euro.

Derde zitrij

Vergeleken met een Tesla Model Y met vijf zitplaatsen biedt deze nieuwe configuratie van het interieur een derde rij met twee naar voren gerichte stoelen, die kunnen worden neergeklapt om de bagageruimte te vergroten. De derde zitrij is gemakkelijk toegankelijk dankzij de instapknoppen op de rugleuning van de buitenste stoelen op de tweede zitrij. Als je deze indrukt, schuift de stoel op de tweede zitrij naar voren en wordt de rugleuning ervan naar voren geklapt voor een gemakkelijke in- en uitstap. Op de derde zitrij zijn ook twee USB-C-aansluitingen te vinden.

Bagageruimte 

De Tesla Model Y met zeven zitplaatsen heeft een laadvolume van maximaal 2.040 liter. Doordat dit model van meet af aan als elektrisch voertuig ontworpen is en een grote brandstofmotor voorin en een brandstoftank achterin dus ontbreken, zijn er een ruimte van 117 liter onder de voorklep en een ruimte van 363 liter achter de derde zitrij beschikbaar voor bagage. Dit betekent dat zelfs als alle zeven zitplaatsen in het interieur zijn bezet er nog steeds plaats is voor twee kleine koffers in de bagageruimte en twee grote tassen in de voorbak. Wanneer de derde zitrij is neergeklapt, is er met een ruimte van 753 liter plaats genoeg voor een kinderwagen, steps of een opklapbed.  

Productie in Duitsland

De Model Y Long Range All-Wheel Drive met zeven zitplaatsen wordt gemaakt in onze Gigafactory in Berlin-Brandenburg. De actieradius van het model komt uit op 533 kilometer (WLTP) en met 19-inch lichtmetaal zelfs 565 kilometer. De Europese leveringen van Model Y Long Range All-Wheel Drive met zeven zitplaatsen starten later dit kwartaal. Prijskaartje: 55.490 euro.