Achtergrond Autonieuws

Tentoonstelling Supercars of the 90’s trekt 42.000 bezoekers!

september 3, 2024

Supercars of the 90’s

Dik, dikker, dikst! Snel, sneller snelst! Hard, harder, hardst! Met die woorden opende het Louwman Museum op 5 juli de expositie getiteld Supercars of the 90’s. Bezoekers kwamen oog in oog met een bonte verzameling van pk-geweld afkomstig uit de jaren ’90, van een Ferrari F50 tot de Porsche 911 GT1. Heb je de tentoonstelling gemist? Geen paniek, we deden uitgebreid verslag in tekst en video!

Succesvolle tentoonstelling

Sjoerd van Bilsen, conservator van het Louwman Museum, blikt terug op een succesvolle tentoonstelling: “De expositie trok een ongekend percentage nieuwe bezoekers en wist in de leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar records te breken. Vanuit de hele wereld vonden autoliefhebbers hun weg naar het Louwman Museum. Bezoekers uit Japan, Korea, Iran, Canada en Amerika kwamen zelfs speciaal over voor de tentoonstelling en kregen de indrukwekkende museumcollectie er als bonus bij. Zelfs vanuit Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Tsjechië en omringende landen kwamen liefhebbers speciaal over, zelfs met de ochtend- en avondvlucht.”

Expositie 2025

Wat zijn de plannen voor een volgende expositie? Van Bilsen: “Over de zomerexpositie voor 2025 doen we nog geen uitspraken. Daar werken we achter de schermen hard aan. We zijn eerst aan het nagenieten van de 2024-editie. Het is ongekend hoeveel mensen van de expositie hebben genoten en dat tijdens hun museumbezoek of via social media hebben geuit. Daar was het ons, het Louwman Museum en de eigenaren van de auto’s, om te doen. Autofans laten genieten van een bijzondere collectie automobielen, waarvan er in enkele gevallen slechts één van bestaat. Daarin waren we al meteen geslaagd.”