Sportief bommetje voor het hele gezin? Deze nieuwe Opel Mokka GSE heeft 280 pk!
GSE: van benzine naar batterij
De drie letters GSE staan niet voor het eerst op de achterklep van een Opel. In de jaren ’70 en ’80 gebruikte Opel het label als afkorting voor Grand Sport Einspritzung. Modellen zoals de Commodore GS/E en Monza GSE vormden destijds de sportiefste versies in het gamma, met injectiemotoren en aangepaste onderstellen. Het GSE-label stond toen voor prestaties met een comfortgerichte inslag. In de huidige context – zoals op deze Opel Mokka GSE – betekent GSE iets anders.
GSE staat nu voor een elektrische toekomst met sportieve aspiraties. Opel begon met GSE plug-in hybrides, maar tegenwoordig koppelt Opel het label niet langer aan brandstofmotoren, maar aan batterij-elektrische voertuigen die elementen uit de autosport in zich dragen. In die zin is de nieuwe Opel Mokka GSE meer dan een uitvoering: het is een doorontwikkeling van Opels elektrische expertise, mede opgebouwd in de elektrische rallysport.
Deze nieuwe Opel Mokka GSE heeft 280 pk! – AutoRAI TV
Afkomst uit de rallywereld
De Opel Mokka GSE is technisch verwant aan het rallymodel. De Mokka GSE beschikt over een voorwielaangedreven aandrijflijn met een systeemvermogen van 207 kW (280 pk) en een koppel van 345 Nm. Daarmee accelereert de auto in 5,9 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid ligt op 200 km/u. Hoewel die waarden niet uitzonderlijk zijn in EV-land, zijn ze voor een compacte crossover zoals de Mokka wel opvallend – zeker binnen het Opel-gamma.
De aandrijving wordt ondersteund door een mechanisch Torsen-sperdifferentieel en een aangepast chassis met nieuwe assen en hydraulische schokdempers. Deze configuratie moet zorgen voor meer grip in bochten en een directere respons tijdens sportief rijden. Volgens Opel blijft het rijklare gewicht onder de 1.600 kilogram, wat relatief laag is voor een batterij-elektrisch voertuig in dit segment. De auto is uitgerust met een 54 kWh lithium-ion batterij, waarmee hij inzetbaar blijft voor dagelijks gebruik. De actieradius komt uit op ongeveer 336 kilometer op een volle lading stroom.

Drie rijmodi Opel Mokka GSE: sport, normaal en zuinig
De bestuurder kan kiezen uit drie rijstanden. In de modus Sport levert de aandrijflijn het maximale vermogen. In ‘Normal’ is de auto begrensd tot 180 km/u en in Eco worden verbruik en energieterugwinning geoptimaliseerd om actieradius te besparen. Het energiesysteem is gebaseerd op het bestaande elektrische platform van de reguliere Mokka Electric, maar is in de GSE-vorm gericht op meer dynamiek.
De stuurinrichting, het onderstel en de remmen zijn afgesteld op sportiever gebruik. Zo is het stuurhuis aangepast voor directere feedback en zijn de schokdempers aangepast voor een stijver rijgedrag. Ook het remsysteem is overgenomen uit de rallyvariant.

Aangepast ontwerp met verwijzingen naar motorsport
De Opel Mokka is al sinds zijn herintroductie in 2020 een opvallend ogende auto met een herkenbare frontpartij, het zogeheten ‘Vizor’-design. De GSE-variant bouwt hierop voort met enkele subtiele aanpassingen. De voorbumper en achterzijde kregen specifieke accenten, onder meer in zwart en geel – kleuren die verwijzen naar Opels motorsportverleden.
Opvallend zijn de nieuwe 20-inch lichtmetalen velgen met Michelin Pilot Sport EV-banden. Deze combinatie is specifiek ontwikkeld voor de GSE en moet bijdragen aan extra stabiliteit. Gele remklauwen en zwart-gele GSE-badges aan de zijkanten maken duidelijk dat dit geen standaarduitvoering betreft.
Ook het interieur is aangepast. De sportstoelen zijn bekleed met Alcantara en voorzien van geïntegreerde hoofdsteunen, witte middenlijnen en gele stiknaden. Het dashboard en de deurbekleding volgen dezelfde kleurstelling. De aluminium pedalen en het stuurwiel met afgevlakte boven- en onderzijde geven de cockpit een iets zakelijk-sportievere uitstraling dan bij de reguliere Mokka.
In het midden bevindt zich een 10-inch aanraakscherm dat informatie weergeeft over rijgegevens zoals acceleratiecijfers, g-krachten en batterijstatus – gepresenteerd in een GSE-specifieke grafische stijl.
Garantiebeleid
Opel Nederland biedt kopers van de Mokka GSE, net als bij andere modellen, de mogelijkheid om de fabrieksgarantie gratis te verlengen tot maximaal acht jaar of 160.000 kilometer, mits het onderhoud volgens schema wordt uitgevoerd door een erkende Opel-dealer. Na iedere onderhoudsbeurt wordt de garantie met één jaar verlengd. Deze regeling dekt defecten aan mechanische en elektrische componenten, maar geldt niet voor slijtagedelen zoals banden of ruitenwissers.











