Autonieuws

Škoda Superb Sportline Business is een sportieve zakenman op wielen

september 1, 2024

Zwart is het nieuwe zwart

De Skoda Superb Sportline Business zit bomvol zwarte details: van de hoogglans grille tot de spiegelkappen en zelfs de letters op de achterklep. Hij staat op 18-inch antracietkleurige velgen, met de optie om voor nog dikkere 19-inch exemplaren te gaan. De Combi-variant krijgt ook nog eens zwarte dakrails mee.

Sportiviteit onder de motorkap?

Meer vermogen krijg je niet met deze versie. De Sportline Business is, net als de andere uitvoeringen, verkrijgbaar met een 1.5 TSI mild-hybride of plug-in hybride aandrijflijn. Toch voelt deze uitvoering net wat scherper aan dan een standaard Superb. Skoda belooft een directere besturing en dankzij een aangepast sportonderstel ligt de Superb 15 mm dichter op het asfalt. Voor wie het nog sportiever wil, is er het optionele Dynamic Chassis Control Pakket Sport, dat de rijervaring verder aanscherpt.

Van alle luxe voorzien

De Superb Sportline Business is niet alleen een sportieveling, maar ook een luxe bolide. Denk aan features zoals een elektrisch bedienbare achterklep met Virtual Pedal (voetje eronder en hop, hij gaat open), en akoestisch glas dat zorgt voor een extra stille rit. Je hebt keuze uit twee interieurstijlen, beide met verwarmde sportstoelen met massagefunctie. Zwarte hemelbekleding, roestvrijstalen pedalen en een sportstuur met drie spaken zorgen binnenin voor een sportief randje.

Vanaf november te bestellen

Vanaf november kun je de stoere Superb bestellen en vanaf maart 2024 komt de sportieve zakenman op wielen op de markt. Zijn prijs blijft nog even een verrassing…

Bekijk ook:

ddd