Autonieuws

Skoda Fabia Rally2 is hot hatch, maar voor slechts één land

oktober 23, 2024

B-segment hot hatchback

Dat is lang geleden, dat we konden kennismaken met een B-segment hot hatchback met een old school benzinemotor. Skoda bewijst met deze Skoda Fabia Rally2 dat het nog kan. Kopen? Dan moet je toch echt in Spanje wonen, want dat is het enige land waar deze limited edition op de markt komt.

José Antonio ‘Cohete’ Suárez

De Skoda Fabia Rally2 is in samenwerking met José Antonio ‘Cohete’ Suárez ontwikkeld. Hij is een Asturische rallycoureur die in 2021 en 2023 het Spaanse Rally Superkampioenschap (S-CER) won. Als zodanig profiteert de Fabia Rally2 van een vermogensboost. Deze Fabia is zelfs de krachtigste Fabia ooit die Skoda ooit heeft gebouwd.

Aandrijflijn Skoda Fabia Rally2

De 1,5-liter TSI-viercilindermotor met turbocompressor is afgesteld op een vermogen van 140 kW (190 pk) en een koppel van 290 Nm. Dit vertegenwoordigt een toename van 29 kW (40 pk) en 40 Nm vergeleken met de standaardversie, mogelijk gemaakt door de ABT Sportsline-kit. Het vermogen wordt uitsluitend op de voorwielen overgebracht via een zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling.

OZ Racing Superturismo WRC-wielen

Naast de extra uitstraling is de Fabia Rally2 voorzien van een sportchassis, dat 15 mm is verlaagd. Hij staat ook op een nieuwe set zwarte 17-inch OZ Racing Superturismo WRC-wielen met Michelin Pilot Sport 5-banden.

Uitstraling

Andere autosportreferenties zijn onder meer de achterspoiler en de matzwarte achterspatborden. Wat de badges betreft, is er een ABT-embleem op de voorspatborden, Rally2- en ‘Cohete’ Suarez-badges op de achterklep, plus een laurier op de achterstijl, ter herdenking van de overwinningen in het Spaanse Rally Superkampioenschap. Binnenin is er zwarte bekleding voor de stoelen, een sportstuur met schakelpaddles, het Rally2-embleem en een genummerde plaquette met de handtekening van de coureur.

Prijzig, zelfs in Spanje!

Van de Skoda Fabia Rally2 worden 100 exemplaren geproduceerd, allemaal gereserveerd voor de Spaanse markt. De enige manier om een exemplaar naar Nederland te halen, is straks via import. De auto kost in Spanje 30.900 euro. De eerste leveringen starten in maart 2025. Degenen die als eerste hun bestelling plaatsen, kunnen samen met “Cohete” Suárez een ritje maken met de Fabia RS Rally2, als onderdeel van een speciaal evenement.















































Skoda Fabia Rally2













Duurste Volkswagen Polo ter wereld

Over dure hot hatchbacks gesproken: dit is de duurste Volkswagen Polo ter wereld: de Volkswagen Polo GTI Edition 25.