Autonieuws

Skoda Elroq: eerste blik op de nieuwe elektrische Skoda

september 10, 2024

Het nieuwe gezicht van Škoda

De Elroq is volledig elektrisch en kun je zien als het kleinere broertje van de Enyaq. Het is het allereerste model dat de nieuwe ‘Modern Solid’-designtaal van Skoda toepast en dat is te zien. De Elroq valt direct op met zijn opvallende nieuwe front, voorzien van de Skoda-letters en het zogeheten Tech-Deck Face: een platte, brede look die de traditionele grille vervangt. Voeg daar strakke matrix-led-koplampen en een opvallende bumper aan toe en je hebt een SUV die lekker in het oog springt.

Achterkant

Ook de achterkant van de Elroq laat zich voor het eerst zien. We zien een forse dakspoiler, slanke led-achterlichten en wederom Dark Chrome accenten die de belettering op de achterklep wat extra glans geven. De achterlichten lijken zo geplukt te zijn van een Enyaq.

Modern Solid

Karl Neuhold, de man achter het exterieurdesign bij Skoda, is enthousiast: “De Elroq combineert een flinke actieradius met een stoer uiterlijk. Ideaal voor zowel de stad als daarbuiten.” De Elroq op de schetsen laat zich zien in een nieuwe tint, ‘Timiano Green’ met dus ‘Dark Chrome’ accenten.

Bekijk ook: Skoda Enyaq (2024) – Brengt grote update Enyaq weer naar de top?! – AutoRAI TV