Autonieuws

Rowan ‘Mr. Bean’ Atkinson verkoopt zijn unieke Lancia Delta Integrale EVO II

januari 30, 2023

Rowan Atkinson ken je natuurlijk als Mr. Bean en van de serie Blackadder, maar wist je dat hij ook een bekende autoverzamelaar is? Hij had zelfs een tijd lang een McLaren F1 in zijn garage staan, tot hij hem in 2015 verkocht. Nu verkoopt de komiek ook zijn exclusieve Lancia Delta Integrale EVO II.

Lord Blue

Het Italiaanse raspaardje van Atkinson wordt aangeboden door het bekende veilinghuis Silverstone Auctions. De Delta Integrale EVO II, in de fraaie kleur ‘Lord Blue’, lijkt in uitstekende staat. Dit maakt de exclusieve EVO II nog exclusiever. De legendarische Delta Integrale EVO II is er – zoals de naam al suggereert – eentje van de tweede generatie. Dat betekent dat hij voorzien is van een 2,0-liter turbomotor die 215 pk produceert. Ruim voldoende in deze compacte 90’s hatchback.  

Stuur ‘aan de goede kant’ 

Het stuur zit ‘aan de goede kant’ van de auto, wat opmerkelijk is. Niet omdat de auto te koop staat in het Verenigd Koninkrijk, maar omdat de auto geïmporteerd is vanuit Japan. Daar rijden ze ook links.

Lage kilometerstand 

De acteur kocht de auto pas in 2021. De auto had toen al tien jaar in Groot-Brittannië doorgebracht. Toen hij hem kocht stond de teller op 87.000 kilometer. Mr. Bean heeft zelf de afgelopen twee jaar slechts 3.000 kilometer achter het stuur gezeten. Zou het een impulsaankoop zijn geweest? 

Autocollectie Rowan Atkinson 

Het compacte scheurijzer is zeker niet de enige bijzondere auto van Rowan Atkinson. In 2015 verkocht hij zijn McLaren F1, die hij zelf twee keer in de prak reed. De bijzondere hypercar is zo zeldzaam, dat hij telkens het opknappen waard was. Ondanks een geschiedenis vol ongelukken, ging de F1 onder de hamer voor zo’n 10 miljoen euro. Andere leuke auto’s die bij Atkinson in de garage staan, zijn onder andere een 1986 Aston Martin V8 Zagato (670.000 euro), 939 BMW 328 Roadster (621.000 euro) en een 2011 Rolls-Royce Phantom Drophead (500.000 euro).

‘Goedkoop’ 

Deze Lancia Delta met rallygenen is een van de ‘goedkoopste’ auto’s van de acteur. De auto gaat 25 februari onder de hamer, tijdens de Race Retro Show in Engeland. De Italiaan moet naar schatting tussen de 75.000 en 85.000 euro opleveren. Daar koop je nog geen (vleugel)deur van een Mclaren F1 voor! Als de acteur binnenkort weer voor slechts een aantal jaar in een gebruikte auto wil stappen, kan hij misschien beter voor een private lease occasion kiezen.