Autonieuws Autotests

Review: Honda ZR-V e:HEV, verbluffend goed!

augustus 30, 2024

Garantietermijn Honda kan beter

Wat dat betreft is het vreemd dat Honda nog niet zo’n uitgebreide garantie geeft terwijl kwaliteit zo hoog in het vaandel staat bij deze Japanse autofabrikant. Dus Honda kom op die garantietermijn. Honda geeft nu 3 jaar tot 100.000 kilometer garantie. Dat moet toch echt beter kunnen? Geef op z’n minst 5 jaar, of pak eens uit met 8 jaar op het voertuig. Honda staat voor kwaliteit en dat komt niet tot uiting in de garantievoorwaarden.

Supermals

De prijs van deze Honda is natuurlijk aan de hoge kant. Maar in die zin kan je het ook vergelijken met het kopen van een stukje vlees bij de slager. Het kost wat meer maar je krijgt ook aanzienlijk betere kwaliteit dan bij de supermarkt. De vraag is alleen of jij dat er over hebt. Als deze Honda een biefstukje was, dan was dat biefstukje van de allerhoogste kwaliteit. Supermals. Sorry vegetariërs, voor dit voorbeeld. Maar het punt is duidelijk.

Wat is fijn aan deze Honda?

Het stuurwiel kan naar je toe gehaald worden, de stoelen zitten echt perfect al zijn de zittingen wellicht iets aan de korte kant. De auto heeft verder dunne A stijlen en dankzij de grote raamoppervlak heb je ook perfect zicht rondom de auto. Ook heel fijn Honda gebruikt geen hooglands zwart kunststof voor de middentunnel, maar juist een mooi mat zacht materiaal. Dat ziet er in de eerste plaats ook heel erg fraai uit, maar dankzij de rondingen is het ook lekker comfortabel voor je knieën. Honda bewijst dus opnieuw dat het merk uitstekend nadenkt over hoe een auto in elkaar moet steken. 

HONDA ZR-V HYBRID (2024): Dit is wat je noemt een HEERLIJKE auto – AutoRAI TV

Goede ergonomie

De ergonomie van het interieur is uitstekend . Alle knoppen zitten waar ze moeten zitten en alles laat zich ook eenvoudig bedienen. Daarnaast oogt het geheel ook bijzonder rustig, terwijl het toch een gevoel van luxe oproept. Het infotainment systeem is kinderlijk eenvoudig te bedienen reageert ook snel op aanrakingen en heeft een duidelijk menu structuur. Bovendien ondersteunt het systeem Apple CarPlay en Android auto. De auto is verder voorzien van alle alle gemakken die in een moderne SUV mag vinden. Denk dus aan een draadloze inductielader voor je telefoon, diverse USB laadpunten, voldoende opbergruimte, En een afzonderlijke bediening unit voor de klimaatcontrole. 

Dit kan beter

Een kleine kanttekening , wil je bepaalde veiligheidssystemen uitschakelen dan dien je dat voor vertrek te doen want tijdens het rijden is het menu auto instelling niet toegankelijk. Daarvoor moeten de auto echt stilstaan. Wellicht wat overdreven, maar Honda vindt het kennelijk niet veilig als je onderweg instelling gaat wijzigen van de auto. Gewoon een kwestie van wennen Door vooraf even je instellingen te selecteren. Scheelt een hoop ergernis onderweg. Al met al zijn het slechts kleine aandachtspunten voor deze honda, want verder zijn we vol lof over deze auto. Honda is een zwaar onderschat merk. En wat dat betreft is het jammer dat niet meer mensen de kwaliteiten van Honda kennen. Dit merk verdient simpelweg meer succes. 

Fijn stuurgevoel in deze Honda ZR-V

M de Honda heeft een lekker vlezig stuur gevoel je krijgt als bestuurder ook lekker veel feedback tijdens het sturen. Sterker nog deze auto is een van de fijnst sturende SUV’s van dit moment, in zijn moment. Hij rijdt oprecht lekker. 

Fijne aandrijflijn en gunstig verbruik

De hybride aandrijflijn hangt lekker aan het gas en is toch zuinig . Het samenspel tussen de elektromotor en benzinemotor verloopt keurig. Met de flippers achter het stuur bepaal je het niveau van recuperatie. Je kan er als bestuurder dus voor kiezen om de auto uit te laten rollen of om de auto extra sterk af te laten remmen op de elektromotor. In dat laatste geval win je ook extra energie terug en dat is weer gunstig voor het brandstofverbruik. Dat verbruik ligt ongeveer bij 5,6 l op 100 km, en dat is gezien het formaat en gewicht van deze auto een keurige score. Je haalt met gemak meer dan 800 km op een volle tank. Tijdens onze testkilometers bleek de ZR-V lekker zuinig op de snelweg. Tijdens langere ritten realiseerden we gemiddeld 4,8 tot 5,5 liter op 100 kilometer.

Prijzen Honda ZR-V

De Honda ZR-V e:HEV Full Hybrid is er vanaf 50.205 euro voor Elegance, 52 mille voor Sport en 55 mille voor Advance. De Sport heeft een andere grille, mocht je de standaard grille niet fraai vinden.

Technische specificaties Honda ZR-V e:HEV Full Hybrid