Autonieuws Autotests

Review – Cupra Terramar (2024), sexy alternatief voor Volkswagen Tiguan

oktober 11, 2024

Design Cupra Terramar

De Cupra Terramar heeft zijn naam te danken aan het circuit waar het merk Cupra in 2018 is geboren: het Autòdrom de Sitges Terramar. Vandaar dat de internationale persintroductie ook hier plaatsvindt, op de geboortegrond van Cupra. De Terramar valt lekker op. Hij heeft een sharknose-front, een langgerekte motorkap en vlakke koplampunits met drie driehoekige LED-lichtelementen. Matrix LED-verlichting is optioneel.

Verlicht Cupra-logo

Achteraan valt de diffuser op, net als het verlichte Cupra-logo. Er staat wel wat voor de deur, met zo’n Terramar. Qua verlichting valt de Terramar sowieso op. Hij verwelkomt inzittenden met speciale lichteffecten van de LED-koplampen en -achterlichten én door het Cupra-logo op de grond te projecteren. Het gaat om de beleving mensen.

Sportief interieur

En dan moet je het interieur nog zien. Daar valt de ‘wave’ op, een element dat het dashboard en de middenconsole met elkaar verbindt. Het interieur oogt lekker sportief, met een sportstuur, fraaie kuipstoelen en natuurlijk de voor Cupra typische koperkleurige sierdetails. Wat betreft bekleding is er keuze uit Dinamica en Seaqual Yarn, beide gemaakt van gerecyclede materialen.

Cupra Terramar: videoreview

Forse displays

Het interieur heeft verder een Virtual Cockpit (10,25 inch/26 cm) en een centraal geplaatst touchdisplay  (12,9 inch/33 cm) met verlichte touchsliders. Afhankelijk van de uitvoering heeft het model ook een head-up display. Uiteraard zijn Apple- en Android-apparaten draadloos te koppelen (Wireless Full Link). Draadloos je telefoon opladen kan met 15 Watt en bovendien gekoeld. Fan van muziek? Kies dan het Sennheiser Soundsystem (390 Watt) met twaalf speakers.

Verschuifbare achterbank

Cupra levert de Terramar in Nederland standaard  met 18-inch lichtmetalen velgen (19-inch voor de VZ-versie, 20-inch voor de America’s Cup-uitvoering). Dankzij een wielbasis van 2,68 meter biedt de Terramar  ruimte voor vijf inzittenden. Het volume van de bagageruimte kan door de verschuifbare achterbank variëren van 400-602 liter. 

Cupra Terramar

Cupra Terramar: aandrijflijnen

Goed, geen 100% elektrische aandrijflijnen dus? Dat klopt, maar wel plug-in hybrides met een stevig elektrisch rijbereik. De basis van de Terramar wordt gevormd door het MQB Evo-platform. Het aanbod in Nederland bestaat uit een 1.5 TSI turbo-benzinemotor en een elektromotor in twee vermogensversies: 150 kW/204 pk en 200 kW/272 pk.

De Terramar VZ Performance (200 kW/272 pk) sprint in 7,3 seconden van 0-100 km/u en haalt een topsnelheid van 215 km/u . Een automatische DSG-transmissie met dubbele koppeling is altijd standaard. Dankzij een 19,7 kWh accupakket kan de Terramar op papier maximaal 120 kilometer volledig elektrisch rijden. Bij een 50 kW-snellader duurt het laden van de accu van 10-80% 26 minuten. (Thuis)laden met 11 kW is ook mogelijk. 

Meer keuze buiten Nederland

Buiten Nederland is de Cupra Terramar ook verkrijgbaar als 2.0l 4Drive met een vermogen van 195 kW (265 pk) en 400 Nm. Ook een 1.5l mild-hybride met 110 kW staat buiten Nederland op het menu. Gezien de torenhoge BPM in Nederland heeft de importeur in ons land ervoor gekozen om uitsluitend PHEV’s te leveren. Het voordeel is dan wel dat de auto’s direct over een rijke basisuitrusting beschikken.

Cupra Terramar

Sportonderstel

Zo krijg je altijd een sportonderstel met multilink achteras. In combinatie met Dynamic Chassis Control (DCC – standaard op de VZ Performance-modellen) met dubbelkleps-schokdempers en rijprofielkeuze kan je invloed uitoefenen op het karakter van de auto. Het stabiliteitssysteem ESC is in de VZ Performance-uitvoeringen uit te schakelen. Cupra levert de Terramar VZ-uitvoeringen (200 kW/272 pk) optioneel met een Akebono performance remsysteem met grote, geperforeerde remschijven. 

Rijhulpsystemen

Uiteraard heeft de Terramar ook de nodige rijhulpsystemen. Denk aan Predictive Adaptive Cruise Control (ACC), Travel Assist, Pre-Crash, Side en Exit Assist, Emergency Assist en Attention en Drowsiness Assist. Alles kan eenvoudig worden uitgeschakeld, zodat jij je op de weg gewoon op het rijden kunt focussen, zonder dat er alarmbellen afgaan waardoor je aan je eigen kunsten als bestuurder gaat twijfelen.

Hoe rijdt de Cupra Terramar?

De Cupra Terramar – die in de Audi-fabriek in het Hongaarse Györ wordt gebouwd – is verreweg een van de leukst rijdende SUV’s in dit segment. Hij ligt uitstekend op de weg, geeft voldoende feedback en is ook lekker vlot. Het stuurgedrag is lekker dynamisch, de sportstoelen zitten uitstekend en ook de algehele bouwkwaliteit geeft een solide indruk. Als je zoekt naar een plug-in hybride met sportieve ambities, dan kan je feitelijk niet om de Terramar heen. Nee, afgezien van een hogere vanafprijs valt er weinig op te merken aan de Cupra Terramar. Het is een origineel ogende auto die verrassend dynamisch rijdt. Het is het sportievere alternatief voor een Volkswagen Tiguan met een serieus grote elektrische actieradius waar je ook daadwerkelijk wat aan hebt.

En wat kost dat allemaal?

De Cupra Terramar PHEV met 150 kW/204 pk is er als Terramar Essential (vanaf € 48.990) en Terramar Business (vanaf € 50.990). Deze modellen zijn vanaf november te bestellen. De 200 kW/272 pk sterke VZ Performance en VZ America’s Cup zijn per direct al bestelbaar. De Terramar VZ Performance is er vanaf € 53.990 en de Terramar VZ America’s Cup vanaf € 58.990.

Als Terramar VZ Performance beschikt de auto onder meer over

Als Terramar VZ America’s Cup (oplage 1.337 exemplaren wereldwijd) beschikt de auto onder meer over extra’s als

Technische specificaties

Cupra Terramar 1.5 eHybrid 200 kW (272 pk) DSG-6

Motor

Batterij

Prestaties

Ophanging

Stuurinrichting en remmen

Wielen en banden

Afmetingen en capaciteit

Gewicht en trekvermogen

















Cupra Terramar review











Cupra Terramar




















Cupra Terramar