Autonieuws

Renault Espace komt terug, als SUV!

januari 24, 2023

Nieuwe Renault Espace op CMF-CD-platform

Voor de nieuwe generatie vijf- en zevenzits SUV van Renault werd al snel duidelijk dat de naam Espace de meest voor de hand liggende keuze zou zijn, een naam die zowel in als buiten Europa zeer bekend is. De nieuwe Renault Espace is gebaseerd op het CMF-CD-platform van de Alliantie en biedt plaats aan maximaal zeven inzittenden.

Van MPV naar SUV

De Renault Espace is de grondlegger van de MPV. Jarenlang waren MPV’s bijzonder in trek, maar de afgelopen jaren verloren ze enorm aan populariteit. De SUV nam de rol van de MPV over. De Espace keert om die reden niet terug op de markt als traditionele MPV. Sterker nog: het vorige model had al crossovertrekjes. Dat wordt nog meer het geval bij de nieuwe generatie Espace.

Focus op comfort

Wat dat betreft is elke generatie Espace geëvolueerd om te voldoen aan de verwachtingen van de klant en zichzelf te positioneren als een auto van zijn tijd. Het nieuwste model treedt in de voetsporen van de vorige generaties. Volgens Renault legt het model de focus op comfort en innovaties. De auto is ontworpen voor lange reizen. Een vorm van elektrificatie spreekt voor zich, getuige ook de in geel gearceerde ‘E’ in de naam Espace.