Autonieuws

Renault 17 electric restomod is jammie!

september 5, 2024

Artistieke visie op Renault R17

Ora Ïto over de 17 restomod: “Het herinterpreteren van een iconisch voertuig zoals de Renault 17 was een bijzonder spannende uitdaging. Samen met Renault kon ik mijn artistieke visie vormgeven en een sculptuur creëren in mijn eigen stijl.”

Gebouwd tussen 1971 en 1979

De Renault 17 die in 1971 werd geïntroduceerd, belichaamde de ideale visie van de jaren zeventig. De sportcoupé was te koop als vierzits coupé en halfcabriolet en weerspiegelde perfect de tijdgeest met zijn opvallende uiterlijk en prestaties. De voorwielaangedreven Renault 17 met de motor in de lengterichting werd later ook beschikbaar met brandstofinjectie en bood een scala aan actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen. Tussen 1971 en 1979 werden er meer dan 92.000 exemplaren geproduceerd.

Lamellen

De Renault 17 – een tweedeurs coupé met achterklep – had een sportief design met vier ronde koplampen, frameloze portieren, een carrosserie zonder B-stijlen, volledig te openen achterzijruiten en tweede zijruiten met lamellen. Gebaseerd op de monocoque-structuur van het origineel, heeft de 17 restomod x Ora Ïto ontwikkeld. De carrosserie van deze restomod is bij de spatborden 17 cm breder voor een betere wegligging.


Renault R17


Renault R17


Renault R17


Renault R17


Renault R17


Renault R17

Renault 17 restomod x Ora Ïto

De Renault 17 restomod x Ora Ïto is een zeer moderne auto. De koplampen bestaan uit vier rechthoekige modules met afgeronde hoeken, terwijl de achterlichten een enkele strook vormen. Hij heeft ook een volledig elektrische aandrijflijn met 198 kW (270 pk) waarbij de elektromotor op de achteras ligt. Het chassis is gemaakt van koolstofvezel waardoor het gewicht blijft steken op slechts 1.400 kilogram. De kleur van de carrosserie, Galactic Brown, is een originele tint die speciaal voor de showauto is ontwikkeld.