Autonieuws

Prijzen Hyundai Inster bekend: betaalbare EV met 370 kilometer actieradius

oktober 4, 2024

Dit kost de Hyundai Inster

De Hyundai Inster blijkt een betaalbare instap in de wereld van elektrisch rijden. Met een vanafprijs van 24.295 euro is het een van de voordeligste elektrische auto’s, na de Leap T03 en Dacia Spring. Wie de auto dit jaar nog koopt kan de aanschafprijs bovendien met bijna drie mille verder verlagen dankzij de SEPP-subsidie. Leasen kan uiteraard ook. Voor zakelijke rijders is de Inster te leasen vanaf 274 euro per maand (exclusief btw, bij een looptijd van 72 maanden en 5.000 km per jaar). Voor particuliere leasers begint de private lease bij 334 euro per maand, inclusief btw.

Zijprofiel van de nieuwe Hyundai INSTER

Twee batterijopties en snelle laadtijden

De Inster is beschikbaar met twee batterijpakketten: een 42 kWh-variant met 71 kW (97 pk) of een 49 kWh-versie met 85 kW (115 pk). Beide uitvoeringen hebben een koppel van 147 Nm. De actieradius loopt op tot 327 km voor de kleinere batterij en 370 km voor de grotere variant. Snelladen van 10% tot 80% duurt zo’n 30 minuten.

Vooraanzicht van een lichtgroene Hyundai INSTER-auto die binnen geparkeerd staat, met de koplampen en grille in de kijker, en voorzien van bizarre specificaties waardoor hij opvalt.

Keuze uit drie uitvoeringen

Hyundai biedt drie uitvoeringen van de Inster aan: de E-Motion, Pulse en Evolve (Sky). De E-Motion is goed uitgerust met onder andere een 10,25-inch scherm, automatische airco en geavanceerde veiligheidssystemen. De Pulse, 1.300 euro duurder, voegt extra luxe toe zoals lichtmetalen velgen en draadloos opladen. De topversie, de Evolve, biedt onder andere 17-inch lichtmetalen wielen en een surround view camera.

Binnenaanzicht van een Hyundai INSTER met volledig verstelbare achterbank, waardoor een vlakke laadruimte ontstaat die zich uitstrekt tot aan de voorstoelen en het dashboard, perfect voor wie unieke en praktische ontwerpen op prijs stelt.

Duurzaam en veilig

Duurzaamheid staat centraal bij de Inster. Hyundai maakt gebruik van gerecyclede materialen, zoals suikerriet en PET-flessen, in zowel het interieur als exterieur. Daarnaast is de auto uitgerust met een uitgebreid veiligheidspakket, waaronder rijhulpsystemen en geavanceerde technologieën zoals een Blind-spot View Monitor en Parking Collision-avoidance Assist.

Flexibel interieur

Het interieur van de Inster is slim ingericht met veel opbergruimte en de mogelijkheid om de stoelen volledig neer te klappen voor extra bagageruimte. Dankzij het ontbreken van een middentunnel voelt het voorin extra ruim aan. De Hyundai Inster wordt eind 2024 in Nederland verwacht. In de video hieronder vertellen we je meer over deze kleine Koreaan.