Achtergrond

Polestar-CEO pakt z’n biezen: dit is zijn opvolger

augustus 30, 2024

Polestar

Vanaf 1 oktober 2024 krijgt Polestar een nieuwe leider. Thomas Ingenlath, de man die sinds de oprichting in 2017 aan het roer stond van de Chinees-Zweedse EV-fabrikant, neemt afscheid als CEO. Zijn opvolger is Michael Lohscheller.

Lohscheller is bepaald geen onbekende in de industrie. Hij leidde eerder merken zoals Opel, VinFast en Nikola Motor. Bij Opel was hij van 2017 tot 2021 verantwoordelijk voor een succesvolle herstructurering, terwijl hij bij VinFast en Nikola Motor met de nodige uitdagingen te maken had. Bij zowel het Vietnamese Vinfast als het Amerikaanse Nikola Motor duurde de rit wel erg kort. Beide beide automakers hield hij het na een jaar gezien.

De oude topman Thomas Ingenlath
De nieuwe topman Michael Lohscheller

Moeilijke tijden

Polestar kan wel een frisse wind gebruiken om het merk weer op de rit te krijgen. Het eerste halfjaar van 2024 was namelijk allesbehalve een succes: wereldwijd werden er zo’n 20.200 auto’s verkocht, een daling van 27% ten opzichte van vorig jaar. Met de afnemende vraag naar EV’s ziet de toekomst er voorlopig ook niet al te zonnig uit. Toch heeft Polestar een kleine troef in handen: niet alle auto’s worden in China gebouwd. Met een fabriek in South Carolina kan het merk de hoge invoerheffingen in Europa en de VS omzeilen, waardoor het beter kan concurreren op deze markten.

Klaar voor de strijd

Michael Lohscheller lijkt er in ieder geval klaar voor: “Polestar heeft zich al gevestigd als een van de meest begeerde en innovatieve merken in de elektrische voertuigensector, en ik kijk ernaar uit om met het getalenteerde team samen te werken om op dit sterke fundament voort te bouwen en onze ontwikkeling te versnellen.”

Bekijk ook: Grondig vernieuwd én verbeterd: Polestar 2 (2024) review – AutoRAI TV