Autonieuws

Peugeot Inception Concept klinkt veelbelovend

oktober 18, 2022

Visie op toekomst Peugeot

Met de Peugeot Inception Concept geeft het merk zijn visie op de Peugeot van de toekomst. Het studiemodel vormt tevens het startsein van een nieuw tijdperk voor auto’s gebaseerd op nieuwe generatie elektrisch aangedreven platforms.

Peugeot gooit alles over een andere boeg. Het merk poogt de auto-ervaring opnieuw uit te vinden. Peugeot hertekent het interieur grondig, introduceert een nieuw bedieningsconcept afgestemd op de volgende generatie Peugeot i-Cockpit en creëert naar eigen zeggen nieuwe digitale en fysieke ervaringen.

Nieuwe designtaal

De Peugeot Inception Concept geeft ook aan wat Peugeot op het gebied van autodesign in petto heeft. Eigenschappen als een katachtige houding en de bekende drieklauwige lichtsignaturen van huidige modellen blijven behouden in de toekomst.

Peugeot Inception Concept: nieuw tijdperk voor Peugeot

De Peugeot Inception Concept markeert het begin een nieuw tijdperk voor het merk. De auto geeft een voorproefje van de volgende generatie modellen van het merk, alsook van functies en technologie die Peugeot-klanten in hun auto’s in de nabije toekomst kunnen verwachten.

Linda Jackson, CEO van Peugeot, zegt: “2023 wordt het elektrische jaar van Peugeot: al in 2023 bieden we een geëlektrificeerde versie van elk Peugeot-model aan. Maar we kijken ook veel verder in de toekomst. We blijven ons assortiment geëlektrificeerde modellen snel uitbreiden en introduceren de komende 2 jaar niet minder dan 5 volledig elektrische modellen.”

Peugeot Inception Concept teaser

Peugeot in 2030 100% elektrisch

Jackson vervolgt: “Dit betekent dat Peugeot in 2025 al een 100% elektrisch aanbod zal hebben voor alle modellen. Tegelijkertijd bereiden we de lancering voor van Peugeot’s volgende generatie e-Native-modellen, gebaseerd op nieuwe platforms die zijn ontworpen voor puur elektrische voertuigen. Dat zal blijken uit de Peugeot Inception Concept die we de komende weken onthullen. De naam zegt het al: de Peugeot Inception Concept opent het nieuwe 100% elektrische tijdperk voor het merk Peugeot met een belofte: al in 2030 zal 100% van de in Europa verkochte Peugeot-modellen 100% elektrisch zijn.”

Nieuwe Peugeut-modellen voor 2023

In 2023 introduceert Peugeot de elektrische versies van de nieuwe 308 en 308 SW, evenals een nieuwe Peugeot e-208 met 15% meer vermogen (115 kW) en een grotere actieradius van 10,5% (400 km). In hetzelfde jaar komen hybride versies van de Peugeot 3008 en 5008. Daarnaast verschijnen er plug-in hybride versies van de nieuwe Peugeot 408. Er is straks keuze uit een versie met 180 pk of eentje met 225 pk.