Autonieuws

Orderboeken elektrische Dongfeng Box geopend!

september 19, 2024

Veel belangstelling voor Dongfeng Box

Kjeld Riegen, CEO van importeur Voyah Benelux: “De belangstelling is nu al overweldigend en de bestellingen stromen binnen. De focus ligt vol op de aankomende marktintroductie van de Dongfeng Box in Nederland en België. De eerste lading is onderweg en de eerste exemplaren van de BOX zullen nog dit jaar op de weg verschijnen.”

Launch Edition trapt af

Vanaf eind oktober staat de Box in de showrooms, maar hij is nu al te bestellen in de voorverkoop van de Launch Edition. Riegen vervolgt: “De Launch Edition is een zeer complete uitvoering met luxe features zoals een 360-gradencamera, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met ventilatie en verwarming, adaptieve cruise control, V2L-functionaliteit en een rijbereik van 310 km (WLTP). Uniek in zijn klasse voor een verrassend lage prijs.”

Scherpe prijs

Met de Europese introductie van de Dongfeng Box is ook de definitieve prijs voor Nederland bekendgemaakt. Voor de meest luxe uitvoering, de tijdelijk verkrijgbare Launch Edition, komt de consumentenadviesprijs inclusief kosten rijklaarmaken op 23.400 euro. Voor de later te bestellen Style Edition bedraagt de prijs 22.400 euro. Ook voor leaserijders is de Box bijzonder aantrekkelijk, met een fiscale waarde van respectievelijk 21.990 en 22.990 euro.

SEPP-subsidie in 2024

Er kan in 2024 in Nederland nog geprofiteerd worden van de SEPP-subsidie van 2.950 euro, waardoor elektrisch rijden wel heel voordelig wordt. Wil je al rijden in de Box? Voor een proefrit moet je nog even geduld hebben tot eind oktober.

Dongfeng Box Style Edition*

*Style Edition is naar verwachting bestelbaar vanaf medio 2025.

Box Launch Edition

Technische specificaties Dongfeng Box

Dongfeng’s toekomstplannen voor Europa

Dongfeng pakt betreding van de Europese markt zeer grondig aan. Zo investeert het bedrijf miljarden in de ontwikkeling van innovatieve technologieën en nieuwe modellen en worden er zeven extra design- en R&D-centra geopend, waaronder enkele in Europa. De R&D-activiteiten voor Europa vinden momenteel al plaats in het bestaande R&D-centrum in Zweden. Bovendien wordt eind 2024 een centraal Europees onderdelenmagazijn gerealiseerd in het Nederlandse Venlo.

Daarnaast versterken de toekomstplannen voor een hoofdkantoor en productiefaciliteit in Europa de toewijding aan snelle en betrouwbare service. Deze uitbreidingen stellen de fabrikant in staat om optimaal in te spelen op de specifieke behoeften van de Europese klanten en de dienstverlening nog verder te optimaliseren.












































Dongfeng Box