Autonieuws

Opvallende verkoopcijfers: Dit merk raast Tesla bijna voorbij in Europa

augustus 23, 2024

BMW’s geheime wapens

BMW heeft duidelijk niet stilgezeten. Met een stijging van 34% in de verkoop van EV’s in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, laat het merk zien dat het zijn zaakjes goed op orde heeft. Vooral de BMW iX1 deed het uitstekend. In juli was het zelfs de bestverkochte elektrische auto van BMW in heel Europa. Ook de i4 vond gretig aftrek. Het merk verkocht in totaal 14,687 EV’s in de maand juli.

Tesla

Tesla daarentegen zag zijn verkopen met 16% dalen ten opzichte van juli 2023. Ze verkochten nog steeds 15.216 auto’s, maar dat is aanzienlijk minder dan de 18.025 van het voorgaande jaar. Tesla verkocht in juli dus slechts 529 EV’s meer dan BMW en voelt de hete adem van het merk in zijn nek.

Pieken

Tesla staat erom bekend dat de verkoopcijfers vaak een piek bereiken aan het einde van elk kwartaal. Zo verkochten ze in juni, aan het eind van het tweede kwartaal, maar liefst 40.751 auto’s in Europa. BMW daarentegen verkocht in die maand een bescheidener aantal van 14.835 stuks. Maar in april, de eerste maand van dat kwartaal, was het verschil tussen de twee slechts 598 auto’s.

Volvo in de lift, Volkswagen in de problemen

Naast BMW was er nog een merk dat in juli goed presteerde: Volvo. Hun verkopen stegen met maar liefst 265% dankzij hun nieuwe kleine SUV, de EX30. Dit resulteerde in 10.953 verkochte EV’s. Aan de andere kant had Volkswagen een maand om snel te vergeten. Hun verkopen daalden in juli met 31%. De Duitsers verkochten 12,177 elektrische auto’s, waarmee ze nog steeds wel op de derde plek staan, na Tesla en BMW dus.