Achtergrond Autonieuws Autotests

Opel Rocks Electric van 8.700 euro: hoe zit het onderhoud? – DUURTEST

september 20, 2024

Duurtest Opel Rocks Electric

Het zal je vast niet ontgaan zijn, we rijden de Opel Rocks Electric in de vorm van een duurtest. Dat houdt in dat we deze compacte Opel voor een aantal maanden aan de tand voelen om te kijken of zo’n voertuig een volwaardige personenauto kan vervangen. Er komt dus nog veel meer content aan rondom deze elektrische Opel. Wat te denken van een vergelijking met de Microlino Lite? En uiteraard een uitgebreide conclusie met daarin alle voor- en nadelen op een rij.

Over de Opel Rocks Electric

Nog even in een notendop. De Opel Rocks Electric is er vanaf 8.700 euro, heeft een topsnelheid van 45 km/u, een rijbereik van 75 kilometer en je mag hem rijden vanaf een leeftijd van 16 jaar. Leuk vervoer voor in de drukke stad, maar ook als je verder van de bewoonde wereld woont. Het is een ideaal boodschappenpakket.

OPEL ROCKS van 8.700 euro: hoe zit het met ONDERHOUD? – AutoRAI TV

Vragen van lezers en kijkers

De Opel Rocks Electric rijden we zoals gezegd in de vorm van een duurtest. Dat resulteert ook in vragen van lezers en kijkers. Eén van die vragen was: moet de Rocks Electric regelmatig onderhouden worden bij de Opel-werkplaats? Het antwoord is vrij simpel: ja, maar er is geen sprake van een grote of kleine beurt. Bovendien vallen de onderhoudskosten ook alles mee.

Onderhoudsschema Opel Rocks

Als het gaat om onderhoud, dan komen we tot het volgende onderhoudsschema:

De prijzen van deze werkzaamheden kunnen verschillen per dealer. Maar heel prijzig is het allemaal niet.

Dus in een notendop:

We grijpen dit artikel tevens aan om de kosten van vervangende onderdelen van de Opel Rocks Electric op een rij te zetten. Zo weet jij waar je toe bent als je interesse hebt om een Rocks te kopen. De prijzen vallen reuze mee.

KOSTEN VERVANGENDE ONDERDELEN OPEL ROCKS ELECTRIC: