Autonieuws

Opel onthult sportief GSe-label

september 14, 2022

Grand Sport Electric

Vanaf 2028 wil Opel een volledig elektrisch merk zijn. Vanaf 2024 al moet er in de showroom naast elk model ook een geëlektrificeerde versie staan. Achter het stuur van toekomstige duurzame modellen hoef je je waarschijnlijk niet te vervelen. Het merk maakt nu bekend dat er onder het GSe-label extra lekker sturende en rijk uitgeruste (deels) elektrische Opel-modellen op de markt zullen komen.

Sportief

De GSe-modellen krijgen niet alleen sportieve looks, maar ook bijbehorende rijeigenschappen. Volgens Opel mogen toekomstige GSe-klanten zich verheugen op een chassis dat garant staat voor rijplezier. Ook zal de GSe-line-up ‘Autobahn-proof’ zijn, dankzij uitgebreide tests op de Duitse snelwegen. Daarnaast zullen de GSe-modellen deze eigenschappen combineren met de mogelijkheid om plaatselijk emissievrij te rijden. Verwacht in de nabije toekomst dus een paar extra sportieve plug-in hybrides van Opel, zoals bijvoorbeeld een extra gepeperde Astra Plug-in Hybrid.

Opel Manta GSE

Het is niet de eerste keer dat Opel deze drie letters op een auto plakt. In het verleden bracht het merk een extra sportieve Commodore GS/E en Monza GSE uit. De terugkeer van het GSe-label werd in 2021 al een beetje aangekondigd met de Manta GSe concept: een elektrisch eerbetoon aan de iconische Opel Manta die vijftig jaar geleden werd geïntroduceerd met een viercilinder benzinemotor. De Opel Manta GSe ElektroMOD is een zogeheten restomod. Onderhuids schuilt een klassieke Manta, maar Opel heeft er andere, meer moderne twist aan gegeven en de benzinemotor vervangen door een elektrische variant.

Bekijk ook: