Autonieuws

One-off Caterham Seven 360R ‘RAF Puma HC2’ brengt fortuin op

september 16, 2024

Puma HC2-helikopter

De opmerkelijke Caterham Seven 360R ‘RAF Puma HC2’ betreft een one-off gemaakt in samenwerking tussen Caterham en de Royal Air Force, ter ere van het 50-jarig jubileum van de veelgeprezen Puma HC2-helikopter. De auto werd aangeboden in een speciale liefdadigheidsveiling ten behoeve van gewonde militairen. De volledige opbrengst van de veiling gaat naar Mission Motorsport en het Royal Air Force Benevolent Fund.

Caterham Seven 360R

Caterham begon de bouw van deze unieke Seven met een 360R als basis. Vervolgens kreeg de auto een militaire make-over met behulp van originele componenten uit de XW232. Voor een deel van de carrosserie van de auto werden aluminium delen van de staartboom en deuren van het vliegtuig gebruikt; met behoud van de klinknagels, het RAF-insigne en het serienummer van de helikopter.

Het interne achterschot bevindt zich zelfs achter de stoelen en bevat de afwerphandgreep van de nooddeur van de Puma. Andere panelen werden opnieuw geverfd in NAVO-groen, terwijl het chassis opnieuw werd afgewerkt in Desert Sand.

Krachtige aandrijflijn

De Caterham Seven 360R wordt aangedreven door een atmosferische 2,0-liter vier-in-lijn met een vermogen van 132 kW (180 pk). Aangezien de Seven minder dan 600 kilogram weegt, kan de lichtgewicht held in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u sprinten.

Winnende bod

Op de speciale Seven kwamen 46 biedingen binnen. Het winnende bod bedraagt 66.000 pond. Ter beeldvorming: een Caterham 360R start in het Verenigd Koninkrijk bij ongeveer 39.000 pond. Iemand wilde de auto klaarblijkelijk heel graag hebben.

Overdracht

De winnende bieder van deze veiling krijgt de gelegenheid om op 10 oktober 2024 een formele overdracht van het voertuig bij te wonen op het Thruxton Circuit. De koper krijgt die dag ook de kans om leden van het projectteam en begunstigde organisaties te ontmoeten, waaronder die van Caterham, het RAF Benson-bouwteam en het RAF Benevolent Fund.


























Caterham 360R RAF