Autonieuws

Nissan Max-Out EV Convertible: van digitaal naar werkelijkheid

februari 3, 2023

Nissan Max-Out EV convertible

De elektrische Nissan Max-Out is tweezits cabriolet met het idee dat je jezelf één voelt met de auto en een ​​bevrijdend gevoel van openheid ervaart tijdens het rijden. Nissan heeft voor het bereiken van dat doel gekozen voor een wel heel extreem design.

Ook realistisch?

Realistisch is de auto natuurlijk niet, het is echt een designstudie. Uiteraard is de auto vanuit designoogpunt wel interessant, want Nissan kan bepaalde details doorvoeren op toekomstige productiemodellen. In november 2021 onthulde Nissan ook andere studiemodellen, waaronder de Nissan Chill-Out (compacte SUV), een elektrische pick-up (Nissan Surf-Out) en een avontuurlijke MPV (Nissan Hang-Out), uiteraard ook elektrisch. Maar de Nissan Max-Out viel toch wel het meeste op. Wat maakt deze Nissan dan relevant? Vooral de achterliggende Nissan Ambition 2030-strategie van Nissan is relevant.














































Nissan Ambition 2030

Met de ‘Nissan Ambition 2030’ presenteert Nissan de nieuwe langetermijnstrategie die verder gaat dan alleen mobiliteit. Als antwoord op belangrijke eisen ten aanzien van milieu, maatschappij en klantwensen stelt Nissan zich nog nadrukkelijker ten doel om een 100% duurzame onderneming te worden. Met deze visie wil Nissan betrouwbare en geïntegreerde mobiliteit mogelijk maken en door middel van samenwerkingen bijdragen aan een slim ecosysteem met geïntegreerde mobiliteit.

Vijftien elektrische modellen van Nissan

Tot boekjaar 2030 introduceert Nissan een veelzijdig gamma van opwindende, geëlektrificeerde modellen, waaronder vijftien volledig elektrische. Het doel is een wereldwijd elektrificatieaandeel van meer dan 50% voor de merken Nissan en Infiniti. Door in de komende vijf jaar twintig nieuwe EV’s en modellen met e-POWER-technologie te introduceren, wil Nissan het elektrificatieaandeel op de belangrijkste afzetmarkten in boekjaar 2026 vergroten:

Kobaltvrije batterijen

Het is de ambitie van Nissan om veilige en opwindende mobiliteit bereikbaarder te maken. In dit kader zal Nissan de lithium-ion batterijtechnologie verder doorontwikkelen en kobaltvrije batterijtechnologie introduceren om de kosten met 65% te reduceren in boekjaar 2028.

Solid-state batterij ook in de maak

In boekjaar 2028 zal Nissan ook een nieuwe EV met een in eigen huis ontwikkelde all-solid-state batterij (ASSB) op de markt brengen. Hiervoor is in boekjaar 2024 al een proeffabriek gereed in Yokohama. Met de introductie van de ASSB kan Nissan haar EV-aanbod in verschillende segmenten uitbreiden en nog dynamischere prestaties bieden.

Kortere laadtijden met ASSB

Doordat de laadtijd van een ASSB een derde korter is, worden EV’s efficiënter en toegankelijker. Dankzij de ASSB-technologie dalen de kosten van EV-batterijen naar verwachting tot circa 75 dollar per kWh in boekjaar 2028. Het doel van Nissan is om dit bedrag nog verder te verlagen tot 65 dollar per kWh om de productiekosten van EV’s gelijk te trekken met die van brandstofauto’s.

Batterijproductiecapaciteit vergroten

In verband met de wereldwijd toenemende autoverkoop en het groeiende aantal EV’s op de weg ontwikkelt Nissan een wereldwijd batterijleveringssysteem. In samenwerking met diverse partnerondernemingen wil Nissan de wereldwijde batterijproductiecapaciteit vergroten tot 52 GWh in boekjaar 2026 en tot 130 GWh in boekjaar 2030.